Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την νίκη ο Λουτσέσκου

Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα επί της Ξάνθης εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Ο 49χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στους λόγους της απουσίας του Αμρ Ουάρντα από τη σημερινή αποστολή του «Δικεφάλου», κάνοντας λόγο για παίκτες που θέλει να θυσιάζονται για την ομάδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν αισθάνεται ήρεμος όταν τα γκολ έρχονται όπως το πρώτο που μπήκε:
«Αισθάνομαι πιο ήρεμος γιατί κερδίσαμε. Μπορούμε να βάλουμε γκολ από τον τερματοφύλακα απευθείας, μπορούμε από τα 55 μέτρα όπως με τον Μαουρίσιο, ή με τον γλουτό. Είμαι σε κάθε περίπτωση χαρούμενος όταν κερδίζουμε το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και οι πόντοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για την κατάσταση του Βαρέλα και το λόγο της αλλαγής του Κίτσιου:
«Ο Βαρέλα είχε πρόβλημα από το πρώτο μέρος. Τον πιέσαμε να συνεχίσει και πίεσε τον εαυτό του να συνεχίσει στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθούσε να καθυστερήσει τη δεύτερη αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Όσον αφορά τον Κίτσιου, είχαμε στο πλάνο μας τον Βιειρίνια να του δώσουμε λεπτά μετά τον τραυματισμό του. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός πως είχε την κάρτα ο Κίτσιου ώστε να τον περάσουμε λίγο πιο νωρίς και μπορώ να πω ότι ήταν μία έμπνευση καθώς από τα δικά του πόδια ήρθε το πρώτο γκολ». 

Για το ότι οι νίκες του ΠΑΟΚ συνδυάζονται με τα αρνητικά αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών:
«Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Συγκεντρωνόμαστε για το κάθε παιχνίδι, ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάζουμε σε εμάς, αλλά πρέπει να βλέπουμε την εικόνα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι βρισκόμαστε σε καλή περίοδο. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού χάρηκαν σήμερα και αυτό είναι το λογικό».

Για την απουσία του Αμρ Ουάρντα:
«Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα που εμπλέκονται και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Για κάθε απόφαση υπάρχει ένας λόγος. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχουμε ρόστερ 21 παικτών με τους τερματοφύλακες και ο καθένας θα πρέπει να είναι προς όφελος της ομάδας και του συνόλου, να δείχνει ότι μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το σύνολο και έτσι εγώ θα είμαι αυτός που θα πάρει την απόφαση για τους 16 παίκτες που θα έρθουν μαζί μου συν τους τερματοφύλακες. Και έτσι παίρνω αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε και δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά. Δεν μπορώ να πω ότι για οποιονδήποτε λόγο μπαίνω σε πόλεμο με κάποιον παίκτη. Αν μπορεί να ανταπεξέλθει τακτικά, παικτικά και χωρίς εγωισμούς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, τότε θα είναι στη διάθεση του συνόλου».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στον προπονητή της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς:
«Δεν μπορώ να δώσω καμιά συμβουλή γιατί δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτός ο προπονητής είναι πολύ καλός. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά και με πολύ καλή νοοτροπία και τεράστια δουλειά από πίσω. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από τη δουλειά γιατί είναι ο σωστός τρόπος να γίνονται τα πράγματα».