Friday, April 26g-point.gr

Καλημέρα στη χώρα του… «όσα έρθουν και όσα φάνε…»

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ… ΦΟΥΝΤΕΣ:
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΝΤΗΣ

Καλορίζικο λοιπόν! Το G-point.gr έρχεται για να μείνει και να δώσει τη δική του διάσταση στο ομιχλώδη τοπίο των ΜΜΕ. Να βάλει τη δική του σφραγίδα, να γίνει πολυφωνικό, να είναι καλοτάξιδο! Μαζί να ευχηθώ στον Γιάννη Γιαννούλη και στην αγαπημένη μου Σπυριδούλα Κάμπου, αλλά και σε όλη την παρέα που έχουμε μαζευτεί, καλή επιτυχία (και) στη νέα τους «περιπέτεια».

Κλείνω τα ευχολόγια για να μη σας κουράσω και μπαίνω στο «ψητό», αφού πρώτα σας ξεκαθαρίσω πως από αυτή εδώ τη στήλη, θα ασχολούμαστε περισσότερο με τα κακώς κείμενα της κοινωνικής (και όχι μόνο) ζωής και δεν θα αφήσουμε σε χωρό κλαρί κανέναν -μα κανέναν- πολιτικάντη, μπαταχτσή, αξιωματούχο, και άλλα ενοχλητικά είδη που ευδοκιμούν στην ελληνική ζούγκλα. Με λίγα λόγια, θα έχουμε «δουλειές με… φούντες»!

Στο Ελλαδιστάν λοιπόν, την επονομαζόμενη και «Κολομβία της Ευρώπης» ή όπως έλεγε κάποτε στις σάτυρες του ο Χάρυ Κλυν «την μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες», η κοροϊδία -και όχι μόνο αυτή- περισσεύει. Πάρτε μια γεύση για να δείτε τι συμβαίνει στη χώρα του ακαταλόγιστου:

-Ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς προβλέπει νέους φόρους, νέες επιβαρύνσεις, εν ολίγοις νέα μνημόνια, τα οποία η κυβέρνηση ονομάζει… τέλος των μνημονίων! Ο προϋπολογισμός του 2017 θα είναι ακόμη πιο σκληρός από τον περσινό που τσάκισε την  κοινωνία. Και μιλάμε για νέα βάρη ύψους 2,5 δις ευρώ. Αλλά είπαν… τέρμα τα μνημόνια! Ψήφισαν ακόμη περικοπές δαπανών ύψους 1,5 δις ευρώ. Τι δεν καταλαβαίνετε;

-Τέρμα λένε και ξαναλένε, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, τουλάχιστον για τους φτωχούς, άνεργους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ώρα πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ανέργων ή άλλων χαμηλόμισθων που πληρώνονται στη χάσει και στη φέξει..

-Ο Κούλης έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να κλείσει μέχρι τώρα την ψαλίδα για την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες εκλογές λίγο πάνω από το 4%,. Κι αυτό όταν πέρσι η ψαλίδα βρισκόταν πάνω από το 15%. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τον μεγαλύτερο σύμμαχο στο πρόσωπο του Μr Gafa!

-Αστυνομικός της Βουλής αποσπασμένος στη φρουρά Σημίτη θέρισει όλη του την οικογένεια και όλοι μίλησαν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει δικαιώματα. Και 48 ώρες μετά την τραγωδία, άνοιξαν στόματα. Και όλοι θ»θυμήθηκαν»να πουν κάτι από την συμπεριφορά του θύτη και θύματος. Και με την ευκαιρία έχω κι έγω να ρωτήσω κάτι, γιατί πάντα την είχα την απορία…

Πως γίνεται, να μην κάνει το κράτος συχνούς και τακτικούς ιατρικούς ελέγχους στους κάθε λογής ένοπλους-ένστολους; Δεν θα έπρεπε να ζητείται χαρτί ψυχιάτρου, παθολόγου και άλλων ειδικοτήτων; Το οξύμωρο είναι ότι τα συγκεκριμένα χαρτιά ζητάει το κράτος από τους… αναπληρωτές δασκάλους κάθε χρόνο αλλά όχι από ανθρώπους που οπλοφορούν! Είπαμε Ελλαδιστάν…

-Οι δικαστές κρίνουν νόμιμες όλες τι περικοπές μισθών όλων των εργαζομένων, εκτός από τους δικούς τους! Κρίνουν αντισυνταγματικούς του νόμους που προβλέπουν περικοπές των συντάξεων τους αλλά όχι και των υπόλοιπων κλάδων εργαζομένων. Αυτό είναι που λένε τα δικα μου δικά μου και τα δικά σας, δικά μου! Το λες και μαγκιά…

-Οι Έλληνες, αναφέρει έρευνα της MRB, δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ. Μάλιστα 8,5 στους 10 Έλληνες (87%), «δεν πιστεύουν ότι τα εθνικά ΜΜΕ είναι ελεύθερα από πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις».  Επιπλέον, στην Ελλάδα το 52% θεωρεί ότι τα ΜΜΕ δεν παρέχουν ποικιλία αντιλήψεων και απόψεων. Άδικο έχουν;

-Στην ίδια έρευνα μάθαμε ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις (72,7 %), τα Πανεπιστήμια/Σχολεία (70,2 %) και την Εκκλησία (67,1 %), ενώ δεν δείχνουν σχεδόν καμία εκτίμηση στον Τύπο (25%) και στην Τηλεόραση (22,3 %). Άδικο έχουν;

-Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι οι πολίτες εμπιστεύονται πιο πολύ από τα ΜΜΕ, κρατηθείτε… τις τράπεζες (26,3 %) και, κρατηθείτε πάλι… τα πολιτικά κόμματα (28,1 %), τα οποία οι Έλληνες βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, λες και μόνα τους ψηφίστηκαν και μπήκαν στη Βουλή! Βγάζεις άκρη με τον Έλληνα; Όχι βέβαια!

-Και κλείνω με την επισήμανση ότι κάτω από τα ΜΜΕ, βρίσκονται μόνο: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (16,5 %) και το ΔΝΤ (11,5 %). Αυτό δα, έλειπε…

Antonis Funtis