Κάνιας: «Με το δικό μας πνεύμα νικητή»

Ο Χοσέ Κάνιας αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής (21/10) κόντρα στον Άρη και στάθηκε στα σημεία, όπου ο ΠΑΟΚ υπερτερεί και πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Ο Ισπανός μέσος του «Δικεφάλου» στάθηκε «στην ομάδα», που όπως τόνισε είναι το μυστικό της επιτυχημένης έως τώρα πορείας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Χοσέ Κάνιας στην κάμερα του Novasports:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Ναι… νιώθω καλά. Ολη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά γιατί η συνέχεια είναι πολύ σημαντική για μας, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής. Δουλέψαμε μ’ ένταση, συγκέντρωση κι η νοοτροπία μας παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα».

Για την περίοδο της διακοπής:

«Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που είχαν την ατυχία και τραυματίστηκαν αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικοί για μας. Ωστόσο έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στον πάγκο, στο σύνολο είμαστε …. είκοσι πέντε. Η ομάδα μας χρειάζεται όλους σε μια τέτοια σεζόν με τόσους αγώνες. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία που διέπει την ομάδα στην καθημερινότητά της, στη δουλειά της κάθε στιγμή. Και το λέω αυτό επειδή αυτή η σεζόν μοιάζει να είναι καλή για μας. Θέλω να πω πως η ομάδα έχει προετοιμαστεί καλά και το νιώθεις αυτό. Έχει προετοιμαστεί σωστά ψυχικά και σωματικά γι’ αυτήν τη χρονιά».

Για τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από την επιτυχία της ομάδας:

«Νομίζω πως είναι ένα… Η ομάδα… Το σύνολο… Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως αρκετοί ποδοσφαιριστές πλέον παίζουμε μαζί τα τελευταία δυο χρόνια. Είναι η βάση της ομάδας πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η φετινή, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Παράλληλα έχουμε πολύ καλή αρμονία στ’ αποδυτήρια, υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή γιατί θεωρώ πως έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πολύ καλό υποστηρικτικό δυναμικό, το κορυφαίο. Ζώντας αυτήν την ατμόσφαιρα τη νιώθεις, την αισθάνεσαι κι αυτό αντανακλάται στο παιχνίδι μας. Όλο αυτό μαζί. Θεωρώ πως αυτό είναι το ‘κλειδί’ αυτής της ομάδας, ελπίζω να παραμείνει έτσι και στο τέλος της σεζόν να μιλάμε για μια ονειρεμένη χρονιά».

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Δύσκολο ματς…. Είναι ένας δύσκολος αγώνας από τη στιγμή που πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Ωστόσο, γνωρίζουμε τί παιχνίδι πρέπει να περιμένουμε, είμαστε γνώστες της κατάστασης που επικρατεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις στην Ελλάδα αλλά… οκ. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνον ένας αγώνας, ήτοι τρεις βαθμοί. Εντούτοις, για μας, για τους οπαδούς και για την πόλη είναι πολύ σημαντικό. Το ξέρουμε, θα παλέψουμε κι ελπίζω να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς για όλους μας» .

Για το αν η νίκη στο Καραϊσκάκη είναι οδηγός για τα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά με αυτό της Κυριακής:

«Ναι, υπάρχουν ομοιότητες, είναι παρόμοιοι αγώνες. Όμως νομίζω πως τώρα θα είναι πιο δύσκολα, επειδή μιλάμε για δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης και στην πραγματικότητα αυτό είναι το ντέρμπι. Είναι η μονομαχία της πόλης, αυτό για το οποίο ‘μαλώνουν’ οι οπαδοί. Αλλά όπως σας είπα, για μας είναι ένας αγώνας, σημαντικός αγώνας, τρεις βαθμοί και στη συνέχεια θα δούμε. Έχουμε τη δική μας νοοτροπία, το δικό μας πνεύμα νικητή κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας».