Καταδικάστηκαν 23 οπαδοί για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το 2016

Με ποινές φυλάκισης 5 έως 16 μηνών τιμωρήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 23 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στα επεισόδια κατά τον αγώνα Κυπέλλου του «Δικεφάλου του Βορρά» κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2016.

Η αναμέτρηση για τα ημιτελικά του θεσμού είχε διακοπεί, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε «κατέβει» στο επαναληπτικό ματς.

Αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία εναντίον συνολικά 29 προσώπων που παραπέμφθηκαν σε δίκη για διάφορες κατηγορίες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων οι έξι κρίθηκαν αθώοι καθώς δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές σε 20 κατηγορούμενους και μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα για τους άλλους τρεις.

Σε όλους επιβλήθηκε το μέτρο της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων της ομάδας τους και προσέλευσης την ώρα του αγώνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Το μέτρο αυτό ισχύει άμεσα και για δύο έτη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy