Καταγγελίες από τους Κουβανούς!

Βόμβες» εξαπέλυσαν οι Κουβανοί Άλμπο και Σαντοβάλ που αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση του ΤΑΠ).

Οι δύο αθλητές, παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr», καταγγέλλουν πως βίωσαν ρατσιστική συμπεριφορά από τον πρώην προπονητή της ομάδας, Γιούρι Φιλίποφ.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος χειροδίκησε κατά της μάνατζερ τους, Τζένης Τερζή, και για αυτό του ζήτησαν τον λόγο, στο επεισόδιο μετά το παιχνίδι του Δικεφάλου με την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν στο «gazzetta.gr»:

Πως νιώθετε μετά από αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα;

Sandoval: «Νιώθω απογοητευμένος, η Τζένη μας είχε μιλήσει για την ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό που αντιμετώπισα εδώ δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά που έμαθα ειδικά μετά από αυτό που έγινε με τον πρόεδρο».

Albo: «Νιώθω το ίδιο ακριβώς με τον συμπαίκτη μου, απόλυτα απογοητευμένος γιατί δεν πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουν την απόφαση να διώξουν έναν αθλητή επειδή υπερασπίστηκε έναν άλλο άνθρωπο. Και μάλιστα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι στην έδρα μας, με τον κόσμο να μας στηρίζει, δεν είναι φυσιολογικό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε».

Τι γνωρίζατε για τον ΠΑΟΚ και αν επίσης γνωρίζατε τον ρόλο που θα είχατε στην ομάδα;

Sandoval: «Εγώ με το που ήρθα εδώ και έμαθα για την ιστορία του ΠΑΟΚ από την Τζένη ότι ήταν μια μεγάλη ομάδα από ανθρώπους που είχαν υποφέρει και μαζί προσπαθούσαν να καταφέρουν αυτό που ήθελαν. Αυτό με επηρέασε αρκετά κι έτσι αποφάσισα να δώσω όλη μου την καρδιά στην ομάδα γιατί η ιστορία αυτή μοιάζει πολύ με την δική μας ιστορία των Κουβανών, αλλά μετά από αυτό που έγινε δεν ξέρω αν είναι έτσι».

Albo: «Ήρθα με πολύ διάθεση να δημιουργήσω φιλίες, να παίξω και να προπονηθώ με όλη μου την καρδιά για την ομάδα και κατά κύριο λόγο το κλίμα στην ομάδα ήταν άψογο, οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν όλοι μέχρι αυτό που συνέβη, δεν καταλαβαίνω γιατί. Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ ενωμένο επειδή ο κόσμος του είχε υποφέρει πολύ, ναι ο Σεπέδα μας είχε πει πολλές ιστορίες και ότι αυτή η ομάδα είναι σπουδαία, ο Χιμένες επίσης για τους φιλάθλους που την στηρίζουν, που ζουν για την ομάδα και υποφέρουν μαζί της».

«Δεν μας φέρθηκαν ποτέ με σεβασμό»

Τι πήγε στραβά; Θεωρείτε ότι τα είχατε κάνει όλα τέλεια και η ευθύνη είναι μόνο στην άλλη πλευρά; Υπήρχαν κάποια πράγματα που θα μπορούσατε να μην τα είχατε κάνει; Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι πιστεύετε; Τι νιώθετε;

Sandoval: «Κατά τη γνώμη μου δεν είναι γενικά λάθος της ομάδας. Με την ομάδα υπήρχε μια φιλία, μια καλή σχέση αλλά στο κομμάτι των διοικητικών, του προέδρου και του team μάνατζερ, όλη η διοίκηση και η διαχείριση προς τα πρόσωπά μας από την πρώτη μέρα ήταν άσχημη. Αν και αυτοί υποστηρίζουν το αντίθετο εμείς το καταλάβαμε γιατί δεν μπορεί να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι όλοι έλεγαν πράγματα ενάντια σε εμάς, τους Κουβανούς. Σε αυτό διαχωρίζω την ομάδα, τους συμπαίκτες μας, τα λάθη τα έκαναν κάποιοι άλλοι και όχι εκείνοι. Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Επειδή υπερασπιστήκαμε μια γυναίκα και μας έδιωξαν. Είπαν ότι φύγαμε από την ομάδα για θέματα απειθαρχίας. Ενώ από την αρχή, με ότι έγινε με τον Γιούρι και τώρα με τον πρόεδρο ότι έγινε φτάσαμε στο σημείο να καταλάβουμε ότι αυτά που έγιναν από την αρχή είχαν ως σκοπό να μας οδηγήσουν στο να κάνουμε κάποιο λάθος και να μας απομακρύνουν από την ομάδα. Θα ήταν πιο εύκολο να μας πουν δεν σας θέλουμε φύγετε και αν μας το έλεγαν θα γινόταν, αλλά όχι έτσι όπως έγινε».

Albo: «Δεν ξέρω από που να αρχίσω αλλά όλα ήταν περίεργα από την πρώτη μέρα που ήρθαμε. Ο μάνατζερ (Αυγητίδης) ήρθε να μας πάρει μαζί με την Τζένη και από την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε. Πήγαμε να προπονηθούμε , ο προπονητής δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αυτό δεν μας ένοιαξε συνεχίσαμε τις προπονήσεις. Υπήρχαν πολλά σχόλια για εμάς, ότι ήμασταν καλοί ή όχι κτλ, δεν μας φέρθηκαν ποτέ με σεβασμό, όμως εμείς αποδείξαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι είμαστε οι καλύτεροι. Φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό γι’ αυτούς και έγινε ότι έγινε μέχρι τώρα, όπως είπε και ο Σαντοβάλ».

Ακούστηκαν πολλά από την ομάδα για τα πειθαρχικά σας παραπτώματα. Θεωρείτε ότι μπορούσατε να είχατε κάνει τα πράγματα διαφορετικά ώστε να μην έφταναν σε αυτό το σημείο;

Albo: «Ποτέ δεν καθυστερήσαμε να πάμε στην προπόνηση αντιθέτως πολλές φορές περπατούσαμε μέχρι το γήπεδο, δεν χάσαμε καμία προπόνηση. Τον πρώτο καιρό μας πήγαινε η Τζένη και μετά ξαφνικά δεν ήθελαν να με πάει η Τζένη. Μετά, για μια εβδομάδα ακόμα περπατούσαμε. Αυτό που έκαναν ήταν να μας κλείνουν τα αποδυτήρια. Φτάναμε στα 5 λεπτά πριν την προπόνηση κι ενώ μας έμενε χρόνος να αλλάξουμε και να κάνουμε όσα έπρεπε, μπαίναμε αργά για προπόνηση αφού μας είχαν κλείσει τα αποδυτήρια και ουσιαστικά χάναμε χρόνο. Αλλά πάντα υπακούαμε τον προπονητή σε όλα. Στην τελική, ήρθαμε εδώ για εμάς και για τις οικογένειές μας. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν δουλεύουμε αλλού, μας πληρώνουν μόνο για να παίζουμε βόλεϊ».

Σαντοβάλ: «Ήταν ρατσιστική η συμπεριφορά του Φιλίποφ»

Αναφέρατε τον προπονητή. Ποια ήταν η σχέση σας με τον Γιούρι Φιλίποφ;

Sandoval: «Η σχέση μας ήταν πολύ κακή. Μερικές φορές, λόγω της αντιπάθειάς του, καταλάβαινα ότι μας ειρωνευόταν κυρίως μπροστά σε άλλα άτομα αν και δεν καταλάβαινα την γλώσσα. Έκανε διάφορες πράξεις μέσα στο γήπεδο, αποκλειστικά εναντίον μας. Αν θέλετε αυτό το μεταφράζετε ρατσισμό. Κατά την γνώμη μου είναι. Εμείς δεν τον κρίνουμε όταν τον αποκαλούμε ρατσιστή, αλλά μιλάμε έτσι λόγω των πράξεων του εναντίον μας και δεν καταλάβαμε αν όλο αυτό το έκανε επειδή είμαστε μαύροι ή επειδή είμαστε Κουβανοί ή επειδή τον καθοδήγησε ο πρόεδρος σε αυτή την συμπεριφορά για να μπορέσουν να μας διώξουν από την ομάδα».

Albo: «Σε αυτό το κομμάτι δεν ξέρω τι να σας πω. Ήταν ένας καλός προπονητής αλλά από την άλλη έκανε πράξεις με τις οποίες δεν μας έδειχνε σεβασμό. Όταν έλεγε κάτι κι εγώ ρωτούσα τώρα τι έγινε, γιατί γελάνε όλοι, εκείνος με ειρωνεία μας έλεγε ότι ήταν απλά ένα αστείο. Την ίδια μέρα που εγώ του είπα coach δεν έχουμε φάει, το φαγητό μας δεν ήρθε αυτός έκανε ένα αστείο στα ελληνικά και όλοι γέλασαν και μου απάντησε «Μην το λες σε εμένα αλλά στον μάνατζερ σου». Υπάρχουν διάφορα που έκανε και μας ενοχλούσαν στα αλήθεια. Δεν μπορούσα να καταλάβω γατί τα έκανε αφού προπονούμασταν σκληρά, ήμασταν οι καλύτεροι. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν μας σεβόταν».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy