Κατσαρής: «Δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ»

Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και όλα δείχνουν ότι η δημιουργία νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των ΠΑΟΚτσήδων εδώ και 59 χρόνια, έχει μπει σε καλό δρόμο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για να παραχωρηθούν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ τα 21 στρέμματα του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» και να ξεκινήσει κάποια στιγμή το έργο της κατασκευής της νέας Τούμπας. «Χωρίς τον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να γίνει νέο γήπεδο», ξεκαθάρισε ο κ. Κατσαρής μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή «Double» και στον «Arena FM 89,4».

«Ό,τι γίνεται πλέον είναι στο προσκήνιο και δεν γίνεται στο παρασκήνιο. Ο κ. Καμμένος είναι ο υπεύθυνος για τα στρέμματα, για την έκταση που θέλει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ δωρεάν. Αυτά που δίνονται για χρήση στον ΠΑΟΚ, πάντοτε θα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Όπως είπαμε και στην ανακοίνωσή μας, αν κάποτε στους αιώνες δεν θα υπάρχει ο ΠΑΟΚ, όλη του η περιουσία θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Άρα είναι μία προσφορά της πολιτείας σε ένα μεγάλο σωματείο για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του, γενικά ότι δίνεται από την πολιτεία σε ερασιτεχνικά σωματεία, δεν γίνεται για να κερδίσει κάποια ανώνυμη εταιρία ή κάποιος επενδυτής, αλλά γίνονται για να κερδίσει ο ελληνικός λαός. Το τονίζω γιατί είναι σημαντικό, δεν δωρίζονται στον ΠΑΟΚ, δωρίζονται σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Διότι στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες και γίνονται για όλους τους ανθρώπους που θα κινούνται γύρω από την Τούμπα. Όχι μόνο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις επόμενες κινήσεις και ενόψει της ρύθμισης που θα γίνει από την κυβέρνηση σχολίασε:

«Από την στιγμή που υπάρχει πρόθεση, ότι θα προωθηθεί στην βουλή το σχέδιο νόμου, δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο, καθώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλες τις άλλες διαδικασίες, γιατί θα εμπλακούν πολλά υπουργεία και με διάφορες υπουργικές αποφάσεις, θα λύνονται τα προβλήματα που θα δημιουργούνται. Όλο το θέμα του ΠΑΟΚ, είναι αφού κατεδαφίσουμε την Τούμπα, να μην αναγκαστούμε να σταματήσουμε και να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια. Πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο, για τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, γιατί γίνονται συζητήσεις εδώ και πέντε χρόνια με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το αρμόδιο τμήμα».

Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία έπαιξε η επιστολή που έστειλε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Κατσαρής με τον Ιβάν Σαββίδη, προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούσε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

«Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν πριν 15-20 μέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει να σταλεί μία επιστολή στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσαμε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Υπήρξε ανταπόκριση και πιστεύω πως δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Ξεκίνησε με προτροπή του κ. Σαββίδη, γιατί λέει ή πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα ή να σταματήσουμε, ωστόσο ο περιβάλλον χώρος πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου γηπέδου. Η επιστολή ήταν του ΑΣ ΠΑΟΚ και είχε την συμπαράσταση και του περιφερειάρχη και του δημάρχου, την έχουν προσυπογράψει και οι δύο, με την έννοια πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης και όχι ότι το κάνουν για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να το διευκρινίσουμε, γιατί πιστεύω πως αν υπήρχε και άλλη τέτοια πρόταση, θα είχε την ίδια ανταπόκριση».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρή το νέο γήπεδο δε θα υπερβαίνει τις 35.000 θέσεις, το κόστος του θα ανέρχεται στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ και από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα «ο χρόνος κατασκευής του ίσως να είναι και λιγότερος των δύο ετών», καθώς όπως τόνισε «από την στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα και τα κεφάλαια από τον κ. Σαββίδη, τότε δε θα υπάρξει καμία καθυστέρηση».

Το νέο γήπεδο, όπως είπε ο κ. Κατσαρής, «θα είναι γύρω στις 35.000. Έχει τη δυνατότητα να κατέβει πιο χαμηλά και ίσως έχει τη δυνατότητα περιμετρικά. Δεν θα ξεφύγει καθόλου, θα είναι στο ίδιο ύψος. Δεν θα δημιουργήσει κανέναν πρόβλημα με τους περίοικους. Θα δημιουργηθεί για όλους ένας ωραίος χώρος και τα ακίνητά τους θα πάρουν αξία».

Σ’ ότι αφορά το χρόνο αποπεράτωσης του έργου και τα επόμενα βήματα ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» τόνισε: «Είναι πολλά τα θέματα γι’ αυτό δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνίες. Το λέμε, αλλά πρέπει να τρέξουν όλα. Να ετοιμαστούν οι μελέτες του γηπέδου, οι περιβαλλοντικές μελέτες. Παίρνοντας όμως τη χρήση του περιβάλλοντα χώρου έχουμε κάνει το 90% των βημάτων. Είναι το πιο σοβαρό θέμα: δεν μπορεί να τρέξει τίποτα, αν δεν έχουμε αυτό. Σίγουρα το νέο γήπεδο μπορεί να έχει γίνει ακόμη και νωρίτερα από τα δύο χρόνια, αν τελειώσουν οι διαδικασίες το καλοκαίρι. Οι κατασκευές είναι πρώτα απ’ όλα θέμα χρημάτων. Αν υπάρχουν αυτά, που εν προκειμένω υπάρχουν, το γήπεδο μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Τα δύο χρόνια είναι το μάξιμουμ. Είναι ένα έργο, που πολύ πιο εύκολα πλέον μπορεί να γίνει».».

Τέλος σ’ ότι αφορά τη δική του στάση όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το θέμα του γηπέδου και των διαφόρων επενδυτών ο κ. Κατσαρής είπε:

«Η στάση μου απέναντι στους επενδυτές, που είχαν εμφανιστεί και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πάντα ίδια: Σ’ όλους έλεγα βάλτε 5 για να πάρετε 10. Ξεκινήστε και δείξτε μας ένα δείγμα των προθέσεων σας, ότι είστε εδώ για να κάνετε μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Αν το κάνατε έτσι όπως πρέπει και το γήπεδο θα πάρετε και όλα θα τα κάνετε. Το γήπεδο θα ανήκει πάντα στον ΠΑΟΚ και δε θα είναι ποτέ της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει τις μετοχές του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Θα έχει τη χρήση για όσα χρόνια συμφωνήσουμε και κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι τόσα ώστε να γίνει απόσβεση αυτής της επένδυσης. Γιατί θα είναι λάθος να έρθει ένας επενδυτής, εν προκειμένω ο κ. Σαββίδης, και να μην κάνει απόσβεση. Εγώ δεν ήμουν ποτέ αντίθετος με κανέναν. Ό,τι έκανα, το έκανα για να προστατεύσω την εικόνα του ΠΑΟΚ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy