Κίνδυνος για Ολυμπιακό: Oι εκθέσεις ΕΛ.ΑΣ και παρατηρητή κρίνουν την ποινή του

Κίνδυνο τιμωρίας που φτάνει μέχρι τους αγώνες χωρίς θεατές αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός! Όλα θα κριθούν από τα όσα καταγράφει ή δεν καταγράφει η έκθεση ΕΛ.ΑΣ και παρατηρητή…

 

Όπως φαίνεται από το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τρίπολης, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας και που είχαν ως αποτέλεσμα α) την καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου για περίπου 20 λεπτά και β) τη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, έγιναν και στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, στη ημίχρονο του αγώνα, οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στη «θύρα 4» (είναι η θύρα πίσω από το τέρμα που δίνεται στους φιλοξενούμενους οπαδούς) κινήθηκαν προς την έξοδο του γηπέδου, προκειμένου να βοηθήσουν άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν είχαν καταφέρει να μπουν από την αρχή στο γήπεδο, επειδή οι θύρες που διέθεσε ο Αστέρας Τρίπολης στους οπαδούς του Ολυμπιακού είχαν γεμίσει και η διοίκησή του δεν ήθελε να τους βάλει σε άλλες θύρες του γηπέδου προκειμένου να μην αναμειχθούν με τους φιλάθλους του Αστέρα και δημιουργηθούν επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, λοιπόν, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που ήταν εκτός γηπέδου επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο και αυτοί από ήταν εντός προσπάθησαν να «σπάσουν» τη διμοιρία των ΜΑΤ που εμπόδιζε την είσοδό τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν.

Η αστυνομία έκανε χρήση τουλάχιστον τριών δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.

Τα επεισόδια επομένως έγιναν και στον εν γένει χώρου του γηπέδου και εφόσον αυτό καταγράφεται στις εκθέσεις του παρατηρητή αγώνα ή/και της αστυνομίας και συνδέεται με βιαιοπραγίες ή φθορές ιδιοκτησίας τότε οι ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα είναι ιδιαίτερα βαριές (αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση βαθμών).

Συγκεκριμένα, ο πειθαρχικός κώδικας γι’ αυτές τις περιπτώσεις αναφέρει ότι «η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.
β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.».

Όπως και να έχει, το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί δεδομένα με κόσμο, καθώς χρειάζεται πέντε μέρες από την έκδοση της απόφασης μέχρι την εφαρμογή της. Τα αμέσως επόμενα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού είναι απέναντι στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό.

ΠΗΓΗ:SDNA