Κούδας: «Το αήττητο του ΠΑΟΚ είναι το επιστέγασμα της δουλειάς των τελευταίων ετών»

Την μέχρι τώρα επιτυχία του ΠΑΟΚ και τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος εξηγεί ο Γιώργος Κούδας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

«Το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ είναι το επιστέγασμα της δουλειάς των τελευταίων ετών. Και το σίγουρο είναι πως για τα βασικά συστατικά δεν υπάρχουν μυστικά. Κατά πρώτον, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν φτάνει. Όσο καλοί κι αν είναι οι ποδοσφαιριστές ως μονάδες χρειάζονται καθοδήγηση, και έχει αποδειχθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του έναν πολύ καλό καθοδηγητή, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, µε την εικόνα της ομάδας µέσα στο γήπεδο να μιλάει από μόνη της», αναφέρει και συνεχίζει…

«Πλην όμως της ποιότητας, χρειάζεται να υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Με τον τρόπο µε τον οποίο κινήθηκε ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και τη συμβολή του Ιβάν Σαββίδη, διαθέτει δύο-τρεις επιλογές στις περισσότερες θέσεις και αυτό δίνει την ευχέρεια στον προπονητή να προχωρά σε αλλαγές χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα της ομάδας. Το τελευταίο κομμάτι που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα, και ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τις όποιες καταστάσεις υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα σε αγωνιστικό επίπεδο µε αυτόν τον τρόπο».

Τέλος υποστηρίζει:

«Όταν, λοιπόν, υπάρχει μια ομάδα που χτίζεται μεθοδικά, µε ποιοτικά υλικά όχι µόνο σε πρώτο επίπεδο, ενδεκάδας, αλλά και πάγκου, έτσι ώστε να υπάρχει το απαραίτητο βάθος, όταν υπάρχει σωστή τεχνική καθοδήγηση από τον προπονητή που αξιοποιεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ, όταν ο αγωνιστικός οργανισμός αντιμετωπίζει µε σοβαρότητα το κάθε παιχνίδι, είτε πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής είτε για τον αγώνα µε τον τελευταίο στη βαθμολογία, τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε αυτό το ρεκόρ, σε αυτό το σερί».

Σούπερ προσφορά από το νέο Pamestoixima.gr: Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκοράρει πρώτος με ενισχυμένες αποδόσεις! Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.