Κυριάκος: «Πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena»

Για τις διαφορές στο τομέα της επικοινωνίας σε μια ομάδα και σε ένα πολιτικό κόμμα: «Έχει πολλές ομοιότητες και πολλά κοινά. Κυρίως οι ομοιότητες εντοπίζονται στο ΠΑΟΚ με τον οποίο ξεκίνησα, έναν… αναπτυσσόμενο ΠΑΟΚ που δεν είχε πολλά αφτιά να τον ακούσουν. Το Κιν.Αλ. παλεύει να αποκτήσει χώρο, και κυρίως ακούγονται τα κουτσομπολιά γύρω από το κόμμα και όχι η πολιτική παραγωγή και η θέση του. Είναι πράγματα τα οποία τα έχω ζήσει και υπάρχουν τεχνοκρατικοί τρόποι για να τα λύσεις».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για να δυναμιτίσεις το κλίμα και νομίζω πως ο ΠΑΟΚ δεν τις χρειάζεται. Ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει ένα παιχνίδι, είναι στην κορυφή και ούτε η νίκη τελειώνει τίποτα έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να βάλει στον εαυτό του περισσότερη πίεση από όση έχει το παιχνίδι από μόνο του.

Υπάρχει πολύ επικοινωνιακή πίεση γύρω από τον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο ντέρμπι, το θεωρούν ματς ζωής και θανάτου. Σε ένα πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών και μήνα Δεκέμβριο μια τέτοια πίεση είναι λάθος και πρέπει ο ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτεί. Η αρχή του ματς είναι πολύ σημαντική. Αν δεν γίνει κάτι στα πρώτα 20 λεπτά τότε το άγχος του Ολυμπιακού θα μεγαλώνει».

Για το τι χρειάζεται επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Προφανώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσεις ένα κλίμα. Όταν ήμουν εγώ είχαμε ένα στόχο να μην παίρνουμε τα ερεθίσματα της πίεσης. Σκεφτόμασταν τα θετικά της νίκης και όχι τι θα γίνει αν χάσουμε. Για τον ΠΑΟΚ είναι ένα από τα 36 παιχνίδια που θα δώσει φέτος για το πρωτάθλημα και δεν είναι κλισέ η συγκεκριμένη φράση αλλά η αλήθεια. Δεν έχει την ανάγκη πλέον η ομάδα να αποδείξει το βάρος της φανέλας της. Προφανώς τα ντέρμπι έχουν την σημασία τους αλλά θα είναι το ένα από τα τέσσερα που θα παίξουν φέτος οι δυο ομάδες».

Για τα χαρακτηριστικά του φετινού ΠΑΟΚ: «Εγώ το λέω από το καλοκαίρι πως βλέπω έναν προπονητή με σχέδιο. Αυτούς τους προπονητές που βγάζουν με το… καλημέρα τα θέλω τους σέβομαι. Δεν άλλαξε το αρχικό του πλάνο, έμαθε το ρόστερ του και μου αρέσει έτσι όπως παίζει τώρα. Σίγουρα δεν αισθάνομαι την σιγουριά που ένιωθα τα προηγούμενα δυο χρόνια αλλά αυτό χτίζεται.

Έχω μια ποδοσφαιρική καψούρα με τον Γιαννούλη. Μου αρέσει πολύ ο Λημνιός ενώ είμαι και μεγάλος φαν του Άκπομ. Είναι δύσκολο για μένα να ξεχωρίσω κάποιον από την ομάδα. Προφανώς και ο Αμπέλ Φερέϊρα έχει εντοπίσει παίκτες οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Σε αυτή την περίπτωση είτε το πας με διαχείριση, άρα κάνεις συμβιβασμούς στο παιχνίδι σου, είτε βγάζεις από το οπτικό σου πεδίο κάποιους ποδοσφαιριστές όσο σκληρό και να είναι. Νομίζω έχει επιλέξει το τελευταίο, το κάνουν πολλοί προπονητές και είναι μια στρατηγική. Υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ του ΠΑΟΚ».

Για το αν θα βρίσκεται στο Καραϊσκάκης: «Δεν θα είμαι στο γήπεδο. Δεν θα μπορώ να εκφραστώ και επίσης είμαι σε μια θέση που δεν θα έδινε ωραία εικόνα. Ούτε στην σουίτα του ΠΑΟΚ θα ήθελα να είμαι γιατί δεν ανήκω πλέον εκεί».

Για τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που αποκάλεσε τους φίλους του ΠΑΟΚ «υπανθρώπους»: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έχει αλλάξει το ”status” του ΠAOKτσή. Προφανώς καταλαβαίναμε ότι αλλάζανε πράγματα αλλά δεν το νιώθαμε τόσο έντονα. Τώρα μας αντιμετωπίζουν σαν έναν μεγάλο αντίπαλο.

Προφανώς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός σε αυτό που είπε ο εισαγγελέας, είναι ένα υβριστικό σχόλιο και χωράει πειθαρχικών ποινών. Όλοι κάνουμε λίγη καζούρα αλλά δεν το κάνουμε δημόσια και δεν γίνεται να σου ξεφύγει κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι πολύ ποτισμένος με δηλητήριο και σίγουρα δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα στο οποίο πρέπει να υπάρξει αντίδραση.

Γενικά ο κόσμος έχει αρχίζει και κλονίζεται για την δικαιοσύνη και δεν είναι καλό δείγμα. Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας. Αν απαξιωθεί αυτή, θα αρχίσουν να μπαίνουν τα τανκς στους δρόμους».

Για την λειτουργία των ΜΜΕ και του Τύπου: «Πάντα ο Τύπος είχε ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά υπήρχε διαφορετική τακτική. Οι παραδοσιακοί επιχειρηματίες είχαν μια αγάπη προς το λειτούργημα όσο και αν… πείραζαν τα κουμπιά προς την κατεύθυνση και τα συμφέρονται που εξυπηρετούσαν. Τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει και τα media γίνονται εκπρόσωποι του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Πλέον κάποιος σε ένα σάιτ μπορεί να γράψει ότι ”μπαρούφα” του σκαρφιστεί και αυτό να αναπαράγεται χωρίς τον παραμικρό έλεγχο».

Για την ζωή του σαν πολιτικός: «Η βασική μου δουλειά είναι μέσα στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής. Έχω ένα χαρακτηριστικό, πως όταν μου αρέσει κάτι πέφτω με τα… μούτρα στην δουλειά. Προσπαθώ να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα ώστε να γίνω χρήσιμος. Είμαι φρέσκος τώρα και δεν ξέρω μέχρι που θα το πάω με την πολιτική. Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών με υποχρεώνει να είμαι υποψήφιος και στις επόμενες. Η πολιτική είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο και εγώ την αγαπάω και προσπαθώ να βρω λύσεις. Ασχέτως που πολλοί της υποβαθμίζουν η την χρησιμοποιούν λανθασμένα, πιστεύω στην πολιτική και είμαστε σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικοποιημένες υποψηφιότητες είναι απαραίτητες στην πολιτική ζωή του τόπου.»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy