Κυριάκος: «Θέλουμε αλλαγή έδρας αν γίνει χωρίς φιλάθλους ο τελικός»

Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το αν θα γίνει με φιλάθλους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ακόμα και μετά τη σύσκεψη των εμπλεκομένων το πρωί της Πέμπτης, δεν αποφασίστηκε κάτι, με τον Κυριάκο Κυριάκο να εκφράζει αμέσως μετά τη θέση του ΠΑΟΚ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι επιθυμία των ομάδων είναι ο τελικός να γίνει με κόσμο, ενώ έθεσε θέμα έδρας σε περίπτωση που αποφασιστεί να διεξαχθεί το παιχνίδι χωρίς την παρουσία οπαδών.

Σε αυτή την περίπτωση τόνισε ότι δεν γίνεται να οριστεί το ΟΑΚΑ, αφού επί της ουσίας αποτελεί έδρα της ΑΕΚ, οπότε θα έχει ενός είδους πλεονέκτημα.

Αναλυτικά όσα είπε μετά τη σύσκεψη ο Κυριάκος Κυριάκος

«Η πρώτη σύσκεψη ήταν αρκετά νεφελώδης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την Πολιτεία για τον τελικό. Η Ομοσπονδία, οι ομάδες και ο κύριος Φούσεκ, ζητήσαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρέπει να γίνονται με κόσμο αυτά τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε όλοι και για αυτό προσπαθούμε. Πρέπει να οργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου όπως συμβαίνει στα προηγμένα πρωταθλήματα. Από την αστυνομία δεν ειπώθηκε να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς από τη μεριά μας είπαμε ότι δεν είναι τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει χωρίς κόσμο.

Όσον αφορά την αλλαγή έδρας, θέσαμε ένα απλό θέμα. Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το ΟΑΚΑ με ασφάλεια και παρουσία κόσμου δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε αλλαγή έδρας διεξαγωγής. Αν πάμε όμως σε μια επιλογή κεκλεισμένων των θυρών, ελπίζω να μην πάμε στη λογική να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου χωρίς φιλάθλους. Να βρεθεί ένα γήπεδο να παιχτεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε VAR. Δεν αποτελεί προϋπόθεση το γήπεδο για αυτό. Δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφόρηση για κάτι, όλα προς το παρόν είναι σκέψεις… Κάναμε μια κουβέντα με βάση το περσινό φορμάτ αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα»