Saturday, June 15g-point.gr

Λουτσέσκου: Χαρακτήρισε τη φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών

Τον απολογισμό της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο βασικό στάδιο προετοιμασίας έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία και παράλληλα μίλησε για τον κομμάτι της ενίσχυσης.

«Σε αυτό το σημείο της σεζόν, κάθε μέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μιλάμε για παίκτες που θα πρέπει να έρθουν, να ετοιμαστούν, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, να είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, επιθυμώ να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτήν τη διαδικασία, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στη συνέχεια», τόνισε ο 53χρονος τεχνικός.

Τι είπε για τους παίκτες που περιμένει ενόψει Λέφσκι…

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη δουλειά της ομάδας στην Ολλανδία: «Υπάρχουν δύο τρόποι να δούμε αυτήν την προετοιμασία. Από τη μία πλευρά, είναι μία από τις πιο καλές προετοιμασίας που έχουμε κάνει, με πολλή δουλειά, με ποδοσφαιριστές που έχουν αρκετή κατανόηση του τι θέλουμε να κάνουμε, με αρκετή πειθαρχία, προσήλωση σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Οπότε δουλέψαμε καλά. Τόσο οι ποδοσφαιριστές που ήταν στην προηγούμενη σεζόν εδώ και ξέρουν τη φιλοσοφία μας, ακόμα και οι νέοι που ήρθαν και μπήκαν αμέσως στο κλίμα για την ομάδα που θέλουμε να ετοιμάσουμε. Από αυτήν την άποψη, είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με το ότι πρέπει να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την τελική μορφή του γκρουπ, γιατί μας λείπουν ακόμα ποδοσφαιριστές, που πρέπει να έρθουν. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, κάθε μέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μιλάμε για παίκτες που θα πρέπει να έρθουν, να ετοιμαστούν, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, να είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, επιθυμώ να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτήν τη διαδικασία, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στη συνέχεια».

Για τις μικρές αποστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Ολλανδία και την ένταση που έδειξε η ομάδα και τα όσα περιμένει από τους παίκτες που θα έρθουν: «Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Είναι το στυλ παιχνιδιού που είχαμε και την περασμένη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαστε λίγο πιο έτοιμοι στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες και είναι αρκετές αυτές που πρέπει να ρυθμίσουμε, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι αυτή η προετοιμασία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη».

Για το αν χάθηκε έδαφος στην επίθεση με όσα προέκυψαν και αν προλαβαίνει σε αυτό το διάστημα να καλυφθεί: «Είναι λογικό, όταν χάνεις δύο επιθετικούς που έχουν την εμπειρία και ξέρουν το πως να αγωνιστούν, ειδικά στο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να εφαρμόσουμε, να σε επηρεάζει. Είναι όμως πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μας μένουν δέκα μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, οπότε σε αυτό το χρονικό διάστημα, είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε τις λύσεις και να είμαστε έτοιμοι».

Για τους παίκτες που υπολογίζει με τη Λέφσκι: «Είναι προφανές ότι αυτήν τη στιγμή, το προβάδισμα το έχουν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ. Έχουν ακολουθήσει την προετοιμασία, έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής στα φιλικά, από τα οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί ήταν πολύ δυνατά, κόντρα σε καλές ομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα και να δούμε τι θα γίνει.

Να δούμε πως θα είναι ο Μπίσεσβαρ στις προπονήσεις, όταν ξεκινήσει, να δούμε πως θα είναι και ο άλλος ποδοσφαιριστής, του οποίου το όνομα δε μπορώ να αναφέρω διότι δε γνωρίζω αν έχει τελειώσει η συμφωνία (σ.σ. Μπράντον), οπότε αυτά είναι τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι αυτή η προετοιμασία, μου αφήνει μία πολύ θετική γεύση και είμαι αισιόδοξος».

 

Γιώργος Βένης

Διάβασε  Παίκτης του ΠΑΟΚ θεωρείται ο Μαντί Καμαρά!