Λουτσέσκου: «Έχει έξτρα κίνητρο κάθε ομάδα που μας αντιμετωπίζει»

Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι είναι για τον ΠΑΟΚ αυτό με τον Ατρόμητο όπως επεσήμανε ο Ρασβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε ότι όλες οι ομάδες έχουν έξτρα κίνητρο όταν παίζουν με την ομάδα του υπογραμμίζοντας ότι δεν διαφοροποιεί κάτι για τους παίκτες του το γεγονός ότι τελείωσαν τα ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Ατρόμητος έχει καλή νοοτροπία. Από έξω μπορεί να σκεφτείς ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, που παίζει με πολλή ενέργεια στα μαρκαρίσματα έχει έμπειρους παίκτες και με πολύ καλό πνεύμα, πάνω από όλα. Από την άλλη πλευρά, θα είναι δύσκολο και για αυτούς, γιατί κι εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο οποίο θα κερδίσουμε».

Για τη διαχείριση των επόμενων αγώνων μετά τις νίκες στα ντέρμπι:
«Τι να αλλάξουμε και πως; Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση. Έχουμε τον Παναιτωλικό, που ακολουθεί μετά το παιχνίδι του Europa League. Μετά έχει τη διακοπή και μετά ακολουθεί η Ξάνθη, η οποία τώρα, είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Μπροστά μας, βρίσκονται πάντα ομάδες που βελτιώνονται συνεχώς. Κάθε παιχνίδι για εμάς, είναι δύσκολο. Ίσως αυτό μας βοηθάει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι και να είμαστε προετοιμασμένοι και να παίρνουμε όλους τους βαθμού όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για το αν το κίνητρο είναι διαφορετικό από τη στιγμή που τελείωσαν τα ντέρμπι:

«Στο ποδόσφαιρο όταν σκέφτεσαι ότι μια ομάδα είναι υποδεέστερη από σένα, αυτόματα χάνεις το παιχνίδι. Μπορεί να είναι υπάρχει διαφορετική ποιότητα, διαφορετικός οργανισμός, αλλά τα παιχνίδια θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τα κερδίσεις, όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά, πολύ πριν το παιχνίδι. Κάθε ομάδα που μας αντιμετωπίζει έχει ένα έξτρα κίνητρο, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι».

Για το μεγαλύτερο αντίπαλο για το πρωτάθλημα:
«Δε θέλω να μιλήσω για αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε εμάς και πως θα παίξουμε, ξέροντας πάντα πως συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι μας. Κοιτάμε πάντα παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών από αυτά».

Για τον Μαουρίσιο και την επιστροφή του:
«Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι μαζί μας από την επόμενη εβδομάδα, να είναι μαζί με το γκρουπ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και να πάρει λεπτά, στο παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί».

Για το αν ήττα από τη Βίντι λειτούργησε σαν αφύπνιση:
«Όχι… Δεν έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, κάποια στιγμή χάνεις γιατί είναι αδύνατον να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό για τις μεγάλες ομάδες, είναι να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών που θα δε μπορέσουν να κερδίσουν».

Για τον Βέρνμπλουμ και την κατάσταση του:
«Περιμένω να συνεχίσει τη δουλειά. Είναι στη διαδικασία, της προσαρμογής, της προετοιμασίας, τώρα άρχισε να παίζει 90λεπτα. Έχει δυνατή προσωπικότητα. Κάθε νέος παίκτης στην ομάδα, χρειάζεται χρόνος για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό».

Για την εικόνα Ζαμπά και Λημνιού με τον Παναθηναϊκό:
«Δεν ξέρω όταν αρχίζει το παιχνίδι, ποια είναι η ηλικία των παικτών. Δεν το κοιτάω καν. Περιμένω ο καθένας να δίνει ότι μπορεί σε κάθε παιχνίδι και προπόνηση. Προσπαθώ να είμαι κοντά σε κάθε παίκτη, όταν το χρειάζεται. Με τους νέους παίκτες, περνάμε περισσότερο χρόνο για τακτικές αναλύσεις, κάποια τεχνικά στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν και οι ίδιοι. Είμαι χαρούμενος όταν κερδίζει η ομάδα, όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο κάθε παίκτης, βρίσκεται στην κορυφή της απόδοσης του».

Για τη διαχείριση του Πέλκα και αν έγινε συζήτηση με τον παίκτη:
«Θα δούμε…»