Λουτσέσκου: «Ευαίσθητος άνθρωπος ο Σαββίδης»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Ιβάν Σαββίδη, με τον Ρουμάνο προπονητή του ΠΑΟΚ να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του δικέφαλου του Βορρά για την ευκαιρία που του έδωσε να δουλέψει στην ομάδα, να αναφέρεται στον χαρακτήρα του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ και να σχολιάζει το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος αν και όσοι δεν τον γνωρίζουν μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη για αυτόν. Ζει πολύ συναισθηματικά και πολύ έντονα όλους αγώνες του ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματα της ομάδας. Είναι σίγουρα μια ιστορία που αξίζει να την πεις στο τέλος της ζωής σου. Τώρα δεν έχουμε χρόνο γιατί συμμετέχουμε σε άλλες μάχες», είπε αρχικά ο Λουτσέσκου.

Και πρόσθεσε: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Και πάντα τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω στον ΠΑΟΚ και να προπονώ τόσο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές . Προσπαθούμε μαζί με αυτούς να πετύχουμε μεγάλα πράγματα αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά πάντα είναι το τελευταίο αποτέλεσμα. Δύσκολα μπορεί κάποιος προπονητής να κάνει σχέδια για τρεις μήνες μετά», είπε ο προπονητής του Δικεφάλου.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στο προηγούμενο αφεντικό του, τον Χρήστο Πανόπουλο, εξιστορώντας μάλιστα και μια… σπαρταριστή ιστορία, από την κοινή τους θητεία στην Ξάνθη, αλλά και το πώς τον αποχαιρέτισε…

«Όταν πρωτοπήγα στην Ξάνθη ταξίδεψα με το αυτοκίνητο και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλω βενζίνη. Ο υπάλληλος στο βενζινάδικο με αναγνώρισε από φωτογραφίες και με ρώτησε αν είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας και όταν του απάντησε θετικά μου είπε: “Κάνεις μεγάλο λάθος. Σε ένα μήνα το πολύ σε δύο θα έχεις φύγεις. Ο ιδιοκτήτης είναι τρελός και αλλάζει τρεις τέσσερις προπονητές κάθε σεζόν”.

Πράγματι, πριν αναλάβω εγώ ο ιδιοκτήτης, σε μια περίοδο 24 ετών, χρόνο μετά το χρόνο άλλαζε 4-5 τεχνικούς. Όταν μετά από τρία χρόνια στην ομάδα αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας, έβγαλε το ρολόι του και μου το έδωσε. “Θα μπορούσα να αγοράσω ένα δώρο για σένα αλλά θέλω να σου δώσω κάτι προσωπικό γιατί σε αγαπώ σαν παιδί μου”, μου είπε. Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε δύο – τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Είναι για μένα σαν δεύτερος πατέρας. Και δεν ήταν τελικά όπως τον περιέγραψε ο τύπος στο βενζινάδικο», ήταν τα λόγια του Λουτσέσκου.