Λυκογιάννης: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού…»

Το πρόγραμμα της ομάδας για τον πρώτο αγώνα του 2022 ήταν λίγο διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια στο Basketball Champions League. Και όχι μόνο λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία, αλλά και καθώς η σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο PAOK Sports Arena και αύριο το πρωί θα γίνει η πρώτη επαφή του ΠΑΟΚ mateco με το Rhenus Sport, το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την SIG Strasbourg (21:00).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, μιλώντας για τον πρώτο αγώνα με την γαλλική ομάδα στα Play-In του BCL, τόνισε: «Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε και σίγουρα δεν είμαστε ενεργειακά, όπως μετά το τελευταίο ματς παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Άρη, όταν και ξεκίνησαν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην ομάδα. Φάνηκε νομίζω πολύ καθαρά στο παιχνίδι με την Igokea. Μας δόθηκε η δυνατότητα για μία εβδομάδα να κάνουμε προπονήσεις, χωρίς όμως να είμαστε πλήρεις. Είχαμε απουσίες, δεν θα έχουμε σε αυτό το παιχνίδι τον Griffin και τον Γιάνκοβιτς. Παρόλα αυτά κάναμε αυτό που έπρεπε και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο κόουτς Λυκογιάννης αναφέρθηκε επίσης…

Στο κλειδί της αυριανής αναμέτρησης: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού. Πρέπει να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς και να μην δεχτούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι σημείο κλειδί. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις. Και να περιορίσουμε παίκτες που σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Να μην τους δώσουμε ελεύθερα σουτ».

Εάν είναι κρίσιμο το πρώτο παιχνίδι… «Η ιστορία αυτών των αγώνων έχει δείξει ότι το πρώτο παιχνίδι μιας τέτοιας σειράς είναι το πιο κρίσιμο, αλλά είμαστε και σε μία περίοδο πολύ ιδιαίτερη. Έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικά προβλήματα και το πως θα επανέλθουμε. Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι δεδομένο ότι η πανδημία αλλάζει την εικόνα και δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες».

Στον Demetre Rivers: «Δεν έχει κάνει πολλές προπονήσεις μαζί μας, αλλά έχει αφομοιώσει αυτά που έχουμε δείξει. Έχει εμπειρία από τη διοργάνωση, έχει αθλητικότητα και είναι έτοιμος να μπει και να παίξει. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει».

Την αποστολή του ΠΑΟΚ mateco, η οποία αναχωρεί σήμερα στις 15:35 για την Φρανκφούρτη, θα συνοδεύσουν όπως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τριλυράκης.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι καλαθοσφαιριστές: Demetre Rivers, Αντρέας Χριστοδούλου, Jermaine Love, Νίκος Καμαριανός, David DiLeo, Βαγγέλης Μάντζαρης, Απόστολος Ρούμογλου, Γιώργος Καμπερίδης, Marvin Jones, Βασίλης Τολιόπουλος και Derek Ogbeide.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy