«Μακάρι ο Σαββίδης να έμπαινε στο μπάσκετ. Με τον Μαρινάκη θα συγκρουστούμε και θα χάσει!»: Αποκαλυπτικός Γιαννακόπουλος

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης του στο SDNA, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απαντά για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλά έξω από τα δόντια για διαιτησία, Μελισσανίδη, Σαββίδη, αλλά και τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει στη δική του πορεία!

 

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού περνάει από την… ανάκριση του sdna.gr και απαντά σε ερωτήσεις, όπως ποτέ στο παρελθόν.

Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρεται στα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν, απαντάει στην ερώτηση: «Είναι φίλος σου ο Μαρινάκης;» και σχολιάζει το συλλαλητήριο του 2008, τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και τις σχέσεις με τον Βασιλακόπουλο. «Μπορεί να ξεχάσει κανένας το πέναλτι του Παπουτσέλη; Μπορεί να ξεχάσει κανένας το οφσάιντ του Κατσουράνη; Είναι πράγματα τα οποία μας έχουν στιγματίσει όλους τους Παναθηναϊκούς», θυμάται και αλλάζοντας άθλημα, υποστηρίζει: «Εγώ δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει βοήθεια από πουθενά».

Επιπλέον, μέσα σε λίγες γραμμές σχολιάζει Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αγγελόπουλους, για τους οποίους τονίζει: «Με τις κινήσεις τους φέτος έδειξαν ότι πέταξαν λευκή πετσέτα». 

Μεταξύ άλλων, ο Γιαννακόπουλος δέχεται ερωτήσεις για πολιτική, επιχειρήσεις, Βιανέξ, media και… Instagram. Πώς ξεκίνησε ο λογαριασμός DPG7000 και ποιες ήταν οι αρχικές «προβλέψεις» για τους followers του;

Έχεις ανοίξει στο παρελθόν μέτωπο με διάφορα πρόσωπα. Με ποιον πιστεύεις ότι το χειρίστηκες με λάθος τρόπο;

«Από λάθη, πάρα πολλά. Ένα από τα λάθη που έχω κάνει ήταν η τόσο μεγάλη κόντρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, γιατί θεωρώ και αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ότι ενώ τότε πίστευα ότι θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, αποχωρώντας είδαμε πού έχει καταλήξει ο Παναθηναϊκός. Άρα, σίγουρα, αυτό ήταν ένα λάθος. Αυτό είναι έτσι που μου έρχεται πρώτα. Μια παναθηναϊκή κόντρα, που να έχω ανοίξει και να θεωρώ ότι έχω κάνει λάθος. Αν και η αλήθεια είναι ότι τις αποφάσεις πρέπει να τις κρίνεις τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί εκ των υστέρων όλοι γινόμαστε προφήτες».

Ναι, αλλά και εκ των υστέρων είναι ανθρώπινο να παραδεχθείς ότι έγινε λάθος.

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Εντάξει, μπορεί να ερχόταν πάντα δεύτερος στην Ελλάδα, να μην πανηγύριζε τίτλους και θέλαμε το κάτι παραπάνω. Αλλά, είδαμε ότι δεν υπάρχει μόνο το καλύτερο. Υπάρχει και το πολύ χειρότερο».

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που θεωρείς ότι έχεις κάνει και ζημίωσαν εσένα ή τον σύλλογο;

«Λάθη τόσο μεγάλα, που να έχουν επιφέρει προβλήματα, δεν θεωρώ ότι έχουν γίνει. Λάθη μέσα στην καθημερινότητα ατελείωτα. Αλλά κάποιο έτσι μεγάλο δεν μου έρχεται στο μυαλό μου. Ένα από τα λάθη που έχω κάνει ήταν τότε στο επεισόδιο με τον Σπανούλη, το οποίο το έχω μετανιώσει. Πολλές φορές ίσως οι αντιδράσεις μου στα διαιτητικά λάθη, τα οποία βλέπω, υπερβαίνουν ίσως τα επιτρεπτά όρια. Αλλά, αυτό έχει να κάνει με το πάθος μου για τη νίκη».

Θα είσαι παρών στην έναρξη της Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ;

«Ναι, βέβαια».

Είναι φίλος σου ο Μαρινάκης; 

«Η λέξη φίλος είναι πολύ δυνατή κουβέντα. Έχω ελάχιστους φίλους στη ζωή μου. Έχω κρατήσει πολύ λίγους δίπλα μου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άνθρωποι που συναναστρέφομαι κοινωνικά, που μπορεί να έχω μια «καλημέρα», που μπορεί να βγω ένα βράδυ για ένα φαγητό. Φίλους έχω πολύ λίγους και όχι δεν θεωρώ ότι ο Βαγγέλης είναι ένας από τους φίλους μου. Αλλά, είναι σίγουρα ένας άνθρωπος, με τον οποίον έχω κοινωνικές συναναστροφές».

Θα τα βάλεις μαζί του τώρα που ουσιαστικά θα είναι ο βασικός σου αντίπαλος στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό; Θα έρθετε και σε σύγκρουση.

«Θα έρθουμε και θα χάσει, αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπαίνω πουθενά μην έχοντας σκοπό να είμαι πρωταθλητής».

Το συλλαλητήριο του 2008 ωφέλησε ή ζημίωσε τον Παναθηναϊκό;

«Δέκα χρόνια μετά, κοιτώντας το πού ήταν τότε ο Παναθηναϊκός και το πού είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός, νομίζω ότι καλύτερα ήμασταν τότε. Από την άλλη, το να μαζεύονται 20-30-40 χιλιάδες κόσμος, πόσοι ήταν τότε στο συλλαλητήριο, δείχνει τη δυναμική ενός συλλόγου και ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του πάνω από έναν σύλλογο. Άρα, εξαρτάται πώς θα το πάρει ο καθένας».

Είναι αληθινή η ιστορία ότι κάποτε έπαιξες στοίχημα ένα πολύ μεγάλο ποσό υπέρ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό;

«Πάντα πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίζει, ακόμα και αν έπαιζε με την ομάδα του Στεφ Κάρι. Και με τους Ουόριορς να παίζαμε, λοιπόν, στοίχημα θα έπαιζα ότι θα κερδίσουμε».

Είχες τέτοια εμπιστοσύνη τότε στην ομάδα;

«Πάντα έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα by default. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπαίνουμε σε μια χρονιά και δεν είμαστε το φαβορί για όλα τα Κύπελλα, για όλα τα τρόπαια».

Θα σε ρωτήσω και κάτι ανάποδο, όμως. Κάποτε ενέπλεξαν το όνομά σου στο Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-2. 

«Εντάξει, ζούμε στην Ελλάδα, στη χώρα στην οποία είναι το πιο εύκολο πράγμα να πάρεις τον κουβά με τη λάσπη και να λες να πάει να πλυθεί ο άλλος. Τώρα αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Είναι τόσο αστεία».

Σε ανησυχεί περισσότερο η παρουσία των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ του Ολυμπιακού ή η πιθανότητα να μπει ο Σαββίδης στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ;

«Νομίζω οι Αγγελόπουλοι και με τις φετινές τους κινήσεις έδειξαν ότι έριξαν λευκή πετσέτα. Δηλαδή, θεωρώ ότι ενώ ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, με το δικό τους τρόπο και το δικό τους μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια, φέτος έριξαν λευκή πετσέτα. Από εκεί και πέρα, ο Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δείξει ότι αγαπάει υπερβολικά πολύ την ομάδα του. Στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ έχει φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Μακάρι να έμπαινε και στο μπάσκετ, να επένδυε και εκεί και να είχαμε άλλη μία ομάδα, που θα ήταν ανταγωνιστική».

Θα βοηθούσε και εμπορικά το προϊόν;

«Βέβαια, θα αναβάθμιζε όλο το προϊόν. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς στην Ελλάδα ελλείψει άλλων επενδυτών περιμένουμε να δούμε τους τελικούς. Σκεφτείτε ότι κι αυτοί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βαρετοί».

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA