Το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπακός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτας της μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. Το «παρών» φυσικά έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης οποίος μαζί με στελέχη της ΠΑΕ γευμάτισαν με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο κ. Μαρινάκης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δίνοντας το «σύνθημα» της νίκης στο προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στα θύματα της Θύρας 7 τονίζοντας ότι η ομάδα του Ολυμπιακού τους χρωστάει την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Οι παραδόσεις είναι ιδιαίτερες, για μία οικογένεια, και στον Ολυμπιακό τηρούνται ευλαβικά. Το μεσημέρι της Πέμπτης, 7/2, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Προπονητικό κέντρο του Ρέντη, παρουσία του ηγέτη του Θρύλου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Μαρινάκης, τα μέλη της Διοίκησης του Ολυμπιακού, καθώς και στελέχη της ΠΑΕ, συνέφαγαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, αντάλλαξαν ευχές και, ενόψει του ιδιαιτέρως σημαντικού αγώνα, στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ, μίλησαν μόνο για νίκη!


Ιδιαιτέρως θερμά ήταν τα λόγια του ηγέτη του Συλλόγου μας, ο οποίος μίλησε για την αξία της ομάδας μας, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του για νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ και κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή! Μνημόνευσε τα θύματα της Θύρας 7 και την τραγωδία της 8ης Φλεβάρη του ’81, τονίζοντας ότι «τους το χρωστάμε»!


«Είστε πολύ δυνατοί και την Κυριακή, μπροστά μας, έχουμε ένα παιχνίδι το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα! Επίσης υπάρχει και ένα ακόμη κίνητρο, το οποίο έχει να κάνει -και είναι κάτι για το οποίο θα ξαναμιλήσουμε το Σάββατο- με τα παιδιά της Θύρας 7. Ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία που έχει συμβεί στα ελληνικά γήπεδα.


Αυτό έγινε το 1981 και το Σάββατο θα είναι το μνημόσυνο. Έγινε μετά από μία πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας μας 6-0 εναντίον της ΑΕΚ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, το 1981. Θα είναι πολύ καλό να συνδυαστεί με μία μεγάλη νίκη, όπως τότε με την ΑΕΚ.

Μπορείτε να το κάνετε, το χρωστάμε και στα παιδιά και πιστεύω ότι και μπορείτε και όλοι θέλετε πολύ να το κάνουμε. Και θα το πετύχουμε. Θα μπείτε μέσα δυνατά, θα κερδίσετε το ματς και θα πάρουμε το πρωτάθλημα!», ήταν τα λόγια του κ. Μαρινάκη, οποίος στη συνέχεια μοίρασε σε όλους τα κομμάτια από τη Βασιλόπιτα.

Οι τέσσερις τυχεροί, οι οποίοι βρήκαν τα φλουριά, ήταν ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο Γκιλιέρμε, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Λυκουρέσης. Η ευχή όλων ήταν υγεία, πάνω από όλα, αλλά και επίτευξη των στόχων της ομάδας μας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή!».