Μάτος: «Ήμασταν πρωταθλητές και πέρσι»

Μεγάλη συνέντευξη στο ειδικό περιοδικό που κυκλοφορεί μαζί με τη Live Sport για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μπακ θεωρεί φυσική συνέχεια τον τίτλο που κατέκτησε η ομάδα του, ενώ πρόσθεσε πως νιώθει πρωταθλητής και της περσινής περιόδου. Επίσης απάντησε σε όσους θεωρούν πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος, ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει το νταμπλ, αλλά και πως ονειρεύεται να παίζει στον ΠΑΟΚ μέχρι τα 40 του και τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Αναλυτικά, ο Λέο Μάτος μίλησε μεταξύ άλλων για:

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα μου αυτός ο τίτλος. Την πρώτη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς, πέρσι το χάσαμε με τρόπο που είδαν όλοι και φαινόταν ότι φέτος είμαστε πιο οργανωμένοι, πιο υποψιασμένοι. Αυτή η ομάδα είναι μια συνέχεια από τις δύο προηγούμενες, ήρθαν παίκτες που ανέβασαν το επίπεδο και ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα φτάναμε στο στόχο μας. Το περίμενα ότι θα πάρουμε τον τίτλο, γιατί έβλεπα κάθε μέρα τη δουλειά που γίνεται».

-την απώλεια του τίτλου την περσινή σεζόν: «Παρά όσα έγιναν πέρσι και ότι μας έκλεψαν τον τίτλο στα χαρτιά, εγώ αισθάνομαι μέσα μου πρωταθλητής και για την περσινή σεζόν. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και δεν μας αγγίζουν οι αποφάσεις εκτός αγωνιστικού χώρου. Με αυτό που συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου πέρσι, που κερδίσαμε την ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της, αποδείξαμε ότι εμείς είμαστε και κυπελλούχοι και πρωταθλητές».

-την άποψη κάποιων πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και εκεί φαίνεται ότι είμαστε οι καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή είμαστε η καλύτερη ομάδα και δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν γι’ αυτό».

-τον τελικό Κυπέλλου: «Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να κάτσουμε να πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα στον τελικό για να προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά. Πάντα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

-το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Το 2026 ο ΠΑΟΚ γίνεται 100 χρονών κι εγώ τότε θα είμαι 40. Εύχομαι να είμαι ακόμα στον ΠΑΟΚ και να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το όνειρό μου. Δεν αισθάνομαι ότι μεγάλωσα, δεν είχα ποτέ μου μυϊκό τραυματισμό κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι μπορώ να παίξω μέχρι τα 38 άνετα».