Με μια προσθήκη στην επίμαχη διάταξη, ο υφυπουργός Αθλητισμού «μάζεψε» την τροπολογία-σκάνδαλο για τους υπόδικους

Mετά τα αμέτρητα ξεφωνητά…ο υφυπουργός Αθλητισμού που κατέθεσε μια ντροπιαστική τροπολογία που επιτρέπει σε τελεσίδικα καταδικασμένους παράγοντες να διατηρούν τα αξιώματά τους, κατάλαβε το λάθος του και η τροπολογία υπέστη διορθώσεις ώστε τουλάχιστον να γίνει λιγότερο… τερατώδης!

Συγκεκριμένα, στο σημείο που λέει ότι υφίσταται κώλυμα για πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα, προστίθεται η φράση «έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση».

Που σημαίνει ότι το κώλυμα θα τον ακολουθεί συνέχεια και δεν θα μπορεί να επιστρέψει αν καταδικαστεί, ακόμα και από τον πρώτο βαθμό! Το κώλυμα ουσιαστικά θα αίρεται μόνο αν σε κάποια βαθμίδα δικαιοσύνης αθωωθεί.

Συνεπώς, το αν θα έχει τελεσίδικη ή αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για κακούργημα, παύει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η πρόθεση του υφυπουργού, ωστόσο, έγινε σαφής: βάζοντας την «αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση», ήθελε να μένουν εσαεί στο ποδόσφαιρο άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπαναχώρησε και στην τροπολογία που αφορούσε το ασυμβίβαστο για όσους κατέχουν μετοχές σε στοιχηματική εταιρία και σε ΠΑΕ. Το όριο του 15% παρέμεινε και απλώς στο παιχνίδι μπήκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που θα ελέγχει αν ακόμα και όταν κατέχεις μικρότερο ποσοστό, ασκείς διοίκηση με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Ο υφυπουργός, βέβαια, ισχυριζόταν δημοσίως ότι η κατάργηση του 15% επιβάλλεται από την σύμβαση Macolin για τα χειραγωγημενα παιχνίδια. Μάλλον αυτό δεν ίσχυε τελικά….

Συνολικά η τροπολογία Αυγενάκη συνάντησε την αποδοκιμασία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ.