Με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Με το… κινητό ανά χείρας θα βρίσκονται από αύριο οι Θεσσαλονικείς και οι Σερραίοι κάθε φορά που θέλουν να βγουν από το σπίτι τους επαναφέροντας στη λίστα των «επαφών» τους τον πενταψήφιο αριθμό 13033. Ωστόσο, στους 6 κωδικούς για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις του που χρησιμοποιούσαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με πληροφορίες,  το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζει να προσθέσει ακόμα έναν ή να τον συμπεριλάβει σε κάποιον από τους ήδη υπάρχοντες που θα αφορά στη μετακίνηση αυτών που συνοδεύουν τους μαθητές στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, μετά την επιβολή γενικευμένου lockdown, για να μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν από το κινητό τους μήνυμα SMS στο 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS θα πρέπει να περιλαμβάνει τον λόγο της εξόδου (πχ Β1, Β2, Β3 κοκ.), ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ως απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ελέγχου, οι πολίτες οφείλουν να επιδείξουν το SMS μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η «Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνηση Πολιτών» και οι αντίστοιχοι κωδικοί αφορούν  στις ακόλουθες περιπτώσεις:
• Β1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
• Β2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
• Β3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Β4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

• Β5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.
• Β6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση του 1,5 μέτρου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy