Μέξας: «Θέλουμε δουλειά, αλλά κάναμε ένα ακόμη βήμα»

Η τριάδα των φιλικών του ΠΑΟΚ σε Αθήνα και Πάτρα ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ και με ήττα από την ΑΕΚ με 80-69.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε και καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα φιλικά του παιχνίδια, αλλά και τον έλεγχο του αγώνα. Κενά διαστήματα, στην τρίτη και τέταρτη περίοδο και οι απουσίες Κακλαμανάκη και Herndon, διαφοροποίησαν την εικόνα του αγώνα και το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει δρόμο ακόμη μπροστά του, αλλά κάνει θετικά βήματα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του αγώνα (8-0 και 11-4), αλλά πήρε τον έλεγχο και μαζί το προβάδισμα (13-15) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχες λύσεις από την περιφέρεια και παρότι βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ (19-17), απάντησε με εύστοχα τρίποντα και πήρε ξανά το προβάδισμα (19-25 και 21-28 στο 15΄30΄΄) και το διατήρησε ως τη λήξη του ημιχρόνου (34-36).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν βρήκε λύσεις στο μαρκάρισμα του Moreira, που πλήγωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Η τρίτη περίοδος έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (56-56), αλλά ο ρυθμός του ΠΑΟΚ άρχισε να πέφτει. Οι λύσεις στην επίθεση μειώθηκαν, ενώ η άμυνα δεν μπόρεσε να περιορίσει την ΑΕΚ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ορισμένα κενά διαστήματα, έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ξεφύγει στο σκορ (67-60 στο 34΄) και να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο ως το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-36, 56-56, 80-69

ΑΕΚ: Moreira 22, Rice 11 (2), Langford 10, Maciulis 8, Χρυσικόπουλος 6 (2), Ζήσης 9, Κατσίβελης 5 (1), Γόντικας 2, Γκίκας 2, Μωραΐτης 2, Μαυροειδής, Ρογκαβόπουλος 3.

ΠΑΟΚ: Beech 10, Τσαλμπούρης 7 (1), Love 12 (1), Griffin 11 (2), Μαργαρίτης 5 (1), Καραγιαννίδης, Ιατρίδης 3, Καμπερίδης, Παπαντωνίου 5 (1), Turner 10, Long 6.

 

Βήματα προόδου έκανε ο ΠΑΟΚ στη φιλική ήττα (80-69) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Μέξας έμεινε ευχαριστημένος με την πρόοδο, αλλά επισήμανε πως χρειάζεται ακόμη μοντάρισμα η ομάδα του.

«Ήταν ένα ακόμη δυνατό φιλικό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και αρχές στο παιχνίδι της. Κι αυτό το παιχνίδι το είχαμε ανάγκη μετά από μία εβδομάδα μόνο με προπονήσεις. Θέλαμε να δούμε κάποια νέα πράγματα που δουλέψαμε στην άμυνα αλλά και βελτίωση σε άλλα πράγματα που είχαμε κάνει. Για μεγάλο διάστημα η εικόνα μας και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήταν καλή. Και στο επιθετικό κομμάτι όμως και σε καταστάσεις και σχήματα όπου διαβάσαμε την άμυνα της ΑΕΚ και είχαμε αρκετά καλή εκτέλεση επιθέσεων. Υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά, εκτός από το Μαργαρίτη, όπως ο MItrou-Long και ο Τσαλμπούρης και σίγουρα θέλουν χρόνο, αλλά η εικόνα τους είναι θετική και στο πνεύμα που θέλουμε. Είχαμε ένα κενό διάστημα 3-4 λεπτών, όπως συνέβη και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και αυτό μας οδήγησε σε κακή αμυντική λειτουργία και στο μισό γήπεδο αλλά και σε καταστάσεις transition. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε πολύ γιατί θα το αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της σεζόν. Η άμυνα πρέπει να βοηθά και ιδιαίτερα όταν δεν θα έχουμε καλή εικόνα στην επίθεση. Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Συνεχίζουμε την δουλειά, με στόχο να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και με την ελπίδα ότι θα δουλέψουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί», ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy