Wednesday, June 12g-point.gr

Μια εκβαθέων συνέντευξη του Θωμά Δημητρακόπουλου: Το πρωί εκπαιδευτικός, το βράδυ τραγουδιστής

Ο Θωμάς Δημητρακόπουλος, είναι ένας ερμηνευτής με ψυχή, που έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική μουσική σκηνή. Αν και το πρωί, εργάζεται ως εκπαιδευτικός, δεν εγκατέλειψε ποτέ, τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι.

Ερμηνευτής, συνθέτης, ο Θωμάς Δημητρακόπουλος, δίνει όλο του το είναι, μέσα από τα τραγούδια του. Όπως κάνει τώρα, και με το νέο του τραγούδι, «Κόκκινα Τριαντάφυλλα», που υμνεί έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, που όλοι μας έχουν βιώσει.

Ένας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης, που χαρακτηρίζεται από την ευγένειά του, τη πίστη του, την εργατικότητά του, και τη μεθοδικότητά του, να πετύχει τα μουσικά του όνειρα, και σίγουρα τα έχει καταφέρει. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Πώς αισθάνεσαι που τα «Κόκκινα Τριαντάφυλλά» σου έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο;

Η χαρά μου για αυτό το τραγούδι είναι πολύ μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί το αγκάλιασαν και άρχισαν να το παίζουν στις εκπομπές τους.Όταν ακούς τα τραγούδια σου να παίζονται, μόνο χαρά εισπράττεις, γιατί τα τραγούδια, φτιάχνονται για να ακούγονται.

Τι σημαίνει το τραγούδι για τον Θωμά Δημητρακόπουλο;

Το τραγούδι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.Το αγαπώ και μου γεμίζει τα συναισθηματικά μου κενά.Ημέρα χωρίς τραγούδι, είναι χαμένη ημέρα.

Αν σου λέγανε ένα πρωί, ότι δεν μπορείς να τραγουδήσεις ξανά, ποιο θα ήταν το πρώτο συναίσθημα που θα σου γεννιόταν;

Πραγματικά δεν θέλω να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.Με τρομοκρατεί και μόνο σαν ιδέα.Θα πάθαινα τεράστιο σοκ από την μία και από την άλλη, θα ένιωθα νεκρός.

Πότε γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική;

Διάβασε  Η πράξη ανθρωπιάς της Χρύσας Μπανδέλη

Από παιδί παρακολουθούσα πολλές συναυλίες, ζωντανές ή και από την τηλεόραση.Πάντα θαύμαζα τους καλλιτέχνες και ένιωθα, ότι ήμουν εκεί μαζί τους, τη στιγμή εκείνη.Η μουσική με ταξίδευε και με συγκινούσε.Όταν αργότερα άρχισα να παίζω κι εγώ μουσική ,μπορούσα να απομονώνομαι και να περνάω πολύ χρόνο μόνος μου με την κιθάρα μου.Ένιωθα, ας πούμε πλήρης.Σήμερα που γράφω τη μουσική για τα τραγούδια μου, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, για αυτό το θείο δώρο.

Παράλληλα εργάζεσαι και ως εκπαιδευτικός. Το τραγούδι και οι νυχτερινές live εμφανίσεις, στάθηκαν ποτέ εμπόδιο στην πρωινή δουλειά σου;

Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο δύσκολος αυτός ο συνδυασμός πρωινής και βραδινής δουλειάς.Όμως όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, οπότε το παλεύω όσο μπορώ.

Με ποιες λέξεις θα περιέγραφες τον εαυτό σου; 

Είμαι δημιουργικός, όταν είμαι συναισθηματικά καλά και προσπαθώ πάντα σε ό,τι κάνω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, για να έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.Μου αρέσει πολύ η δουλειά, όταν αυτή συνδυάζεται, με τη δημιουργία και παθιάζομαι μαζί της.

Έχεις βιώσει ανεκπλήρωτο έρωτα, όπως περιγράφει και το τραγούδι σου;

Ναι μου έχει συμβεί.Ήταν μια δύσκολη περίοδος, όπου τα συναισθήματα, διαδέχονταν το ένα το άλλο, σε χρόνο μηδέν.Στον έρωτα, όλοι μας τα θέλουμε όλα ή τίποτα,αλλά αυτό το τίποτα δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούμε .

Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα σου;

Η οικογένειά μου.

Είναι δύσκολη ή εύκολη η διαδρομή για την επιτυχία ή την αναγνώριση;

Είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.Πιστεύω ότι για να ξεχωρίσεις σε αυτό τον χώρο, πρέπει πρώτα να αγαπάς αυτό που κάνεις, να είσαι αυθεντικός με  τον κόσμο και να δουλεύεις πολύ σκληρά.

Διάβασε  Η πράξη ανθρωπιάς της Χρύσας Μπανδέλη

Θα ήθελες να υπάρχει ένας μάνατζερ όπως ο Ηλίας Ψινάκης για να σε αναλάβει;

Σίγουρα ένας τόσο αναγνωρίσιμος μάνατζερ, θα ήταν μεγάλη βοήθεια για κάθε νέο καλλιτέχνη.

Θα σε δούμε σε κάποιο μουσικό τάλεντ σόου;

Πιστεύω ότι δεν θα ήταν κάτι το οποίο θα τολμούσα, καθαρά για τους δικούς μου λόγους.

Έχεις βιώσει κάποιο μεγάλο θαύμα στη ζωή σου;

Η ζωή από μόνη της είναι ένα θαύμα. Αυτή αγαπώ και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να την κάνω καλύτερη.

Για ποιους λόγους θα εγκατέλειπες το τραγούδι;

Ο μόνος λόγος για να σταματήσω να τραγουδάω, θα ήταν ένας σοβαρός λόγος υγείας και μόνο αυτός.

Ποια είναι τα μουσικά όνειρα του Θωμά;

Να βιοπορίζομαι από το τραγούδι και να χαρίζω πολλές όμορφες στιγμές στον κόσμο.

Σε τι λες κατηγορηματικά «όχι» στη ζωή σου;

Στην κακοποίηση και στα ναρκωτικά.

Υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να σου βάλουν εμπόδια και αν ναι πώς τους αντιμετώπισες;

Όλοι οι άνθρωποι, όταν προσπαθούν να πετύχουν ένα στόχο, συναντούν εμπόδια.Εγώ όσα εμπόδια και αν βρέθηκαν μπροστά μου, πάντα συνέχιζα το έργο μου αφοσιωμένος στον στόχο μου.

Οφείλεις σε κάποιον ένα ευχαριστώ;

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, που τόσα χρόνια με στηρίζει και σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί κατά καιρούς, για την αγάπη τους και την άψογη συνεργασία μας.

G Point