Mια ιστορία του Στράτου Σακκιά…για τον Σωτήρη Κυργιάκο και τη Λίβερπουλ!

Σωτήρης Κυργιάκος – Σύνδεσμος Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης 10 χρόνια φιλίας

Πίσω στο 2009, 6 μέλη του συνδέσμου φίλων Liverpool FC, ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στο Αγγλικό λιμάνι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας με την Γαλλική Λυών για τους ομίλους του Champions League.

Έπειτα από τηλεφωνική τους επικοινωνία εκεί τους περιμένει ο τότε ποδοσφαιριστής των κόκκινων και ο μοναδικός Έλληνας που έχει φορέσει αυτή τη βαριά φανέλα, για να τους δώσει τα εισιτήρια τους, ο Σωτήρης Κυργιάκος.

Έτσι γίνεται η πρώτη γνωριμία, μιας φιλίας που αριθμεί ήδη 10 έτη.

(η πρώτη συνάντηση του Σωτήρη με τα μέλη του κλαμπ στο Λίβερπουλ)

Ο Σωτήρης έχει βοηθήσει αφάνταστα το σύνδεσμο σε πολλά θέματα καθώς έχει βρεθεί και στα γραφεία του συνδέσμου τρεις φορές. Η τελευταία στα εγκαίνια του νέου χώρου, τον Σεπτέμβριο του 2016, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα Άνω Λαδάδικα. Ένας τριώροφος χώρος άριστα διακοσμημένος στα χρώματα της Liverpool FC, όπου δίνει τη δυνατότητα στους υποστηρικτές της να παρακολουθούν όλους του αγώνες εκεί. Υπάρχουν 7 τηλεοράσεις και σε κάθε αγώνα η ατμόσφαιρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια Αγγλική pub. Μια επίσκεψη αξίζει ώστε να ζήσετε τον παλμό και την αγωνία που ζουν τα παιδιά αυτά τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας.

Προπονητικό κέντρο Melwood – Ο Σωτήρης Κυργιάκος με τον Νίκο Ζειμπέκη (μέλος το ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης)

(ο πρόεδρος του συνδέσμου Στράτος Σακκιάς απονέμει τιμητική πλακέτα στον αργυρό μας Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη)

Ο Σωτήρης αγωνίστηκε με τη κόκκινη φανέλα για 2 χρόνια, σε 49 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας 3 φορές, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε τέσσερις αγώνες. Στη διάρκεια της θητείας του είχε προπονητές τον σημερινό manager της Newcastle, Rafael Benitez, τον Roy Hodgson, καθώς και τον ζωντανό θρύλο της LFC, τον Kenny Dalglish. Έγινε σύνθημα του θρυλικού KOP για την δύναμη του, το πάθος του και την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Οι Άγγλοι με το γνωστό τους χιούμορ του έδωσαν το παρατσούκλι Spartacus. Αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους της LFC και υπήρξε καλύτερος παίκτης του μήνα 1 φορά.

(ο Σωτήρης έξω από το Anfield ως υποστηρικτής πλέον της ομάδας με φίλους του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης και του Λονδίνου)

Ο σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης αριθμεί 320 περίπου ενεργά μέλη και δίνει το παρόν σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της LFC καθώς και στους περισσότερους εκτός έδρας στην Ευρώπη. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος σε ζητήματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Μια από αυτές, η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη γνωστό υποστηρικτή της Liverpool.

Σε λίγες ημέρες η LFC θα διεκδικήσει το 6ο της Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι ετοιμασίες του συνδέσμου είναι εντατικές και το κλίμα σίγουρα εορταστικό. 8 μέλη θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη και περισσότερα από 500 φίλοι της ομάδας αναμένονται να κατακλύσουν τον σύνδεσμό καθώς και γειτονικό χώρο που έχει ενοικιαστεί στην οδό Βεροίας για τον μεγάλο τελικό. Έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα όλοι μαζί.

Ο σύνδεσμος βρίσκεται στην οδό Βεροίας 4, και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.lfc.gr

ΥΓ.  Ο Στράτος Σακκιάς, είναι ιδιοκτήτης του Language Corner, φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο Ωραιόκαστρο,  ενώ του ανήκει και το μπαράκι “Βulldogs and the Beast “