Sunday, February 25g-point.gr

Μπαλτάκος: «Ποτέ δεν είπα αυτά σε Καρυπίδη για τον Άρη-Δική μου πρόταση η συνάντηση με Μπένετ»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Τάκης Μπαλτάκος πως έβρισε και απείλησε τον Άρη σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε το βράδυ της Κυριακής με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη.

«Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο στον Καρυπίδη, όλα είναι απόρροια ενός αγώνα στη Θεσσαλονίκη που είχε πολύ μεγάλη ένταση. Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να πω τι είπαμε, σε μία ιδιωτική συνομιλία. Και εκείνος ήταν εκνευρισμένος και εγώ τα έχω ζήσει ως παράγοντας από το παρελθόν. Εγώ δύσκολα εκνευρίζομαι όπως γνωρίζετε. Με είχε πάρει 16 φορές τηλέφωνο ο Καρυπίδης, δεν απαντούσα όμως γιατί το είχα σε σίγαση. Βλέπετε ο αγώνας του Άρη με τον ΠΑΟΚ τελείωσε λίγα λεπτά πριν από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να δω παιχνίδι εάν μιλάω στο τηλέφωνο. Εγώ ήμουν εκνευρισμένος γιατί με είχε καλέσει 16 φορές. Και αυτός ήταν εκνευρισμένος. Η συζήτηση ήταν ιδιωτική. Εγώ δεν θα πω δημόσια, ούτε ανακοινώσεις κάνω. Όσοι έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο το καταλαβαίνουν. Ήταν μία άτυχη στιγμή και για εκείνον και για εμένα. Ίσως δεν θα έπρεπε να σηκώσω στο τηλέφωνο για να μην συνομιλήσουμε έτσι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον Metropolis.

Όσο για τα όσα του καταλογίζονται πως είπε κατά του Άρη; «Γελάω γιατί δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο για τον Άρη. Δεν είπα κάτι τέτοιο με μελλοντική χροιά για τον Άρη. Είπα κάτι που αφορούσε τον Καρυπίδη, δεν αφορούσε τον Άρη. Σαν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω, όχι μόνο τον Άρη αλλά και οποιαδήποτε ομάδα. Εγώ πήγα στην ΕΠΟ για όλες τις ομάδες. Όχι βέβαια, δεν είπα τίποτα, δεν είπα ποτέ ότι όπου βρω τον Άρη θα….. Και συν τοις άλλοις δεν τα πιστεύω», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «… συγνώμη να ζητήσω για κάτι που δεν έχω πει; Τι συγγνώμη να ζητήσω; Είναι παράλογο, είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ και θα τα βάλω με μία ομάδα; Δεν υπάρχει αυτό. Δεν θα πω, ποτέ και σε κανέναν τι μου είπε ο Καρυπίδης».

Ερωτηθείς αν ο Θόδωρος Καρυπίδης τον προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα έρθει σπίτι του, απάντησε: «Όχι δεν μου είπε κάτι τέτοιο, για τον κόσμο δεν αναφέρθηκε. Μπορώ όμως να διαψεύδω όπως καταλαβαίνετε, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώνω. Δεν έχω πει τέτοια πράγματα για τον Άρη. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σωστό, όταν δύο άνθρωποι μιλάνε ένα βράδυ μετά από ντέρμπι. Για αυτό και δεν έβγαλα ανακοίνωση σαν ΕΠΟ. Οι ιδιωτικές συνομιλίες πρέπει να μένουν ως έχουν. Δεν έχω ούτε προσωπική διαφορά με τον Καρυπίδη. Κανείς όταν είναι ήπιος δεν θα πάρει τον άλλον 16 φορές. Αν καθόμουν να δημοσιοποιώ την κάθε συζήτηση. Δεν πιστεύω σε αυτά. Πιστεύω σε μία αντρίκεια αντιμετώπιση».

Διάβασε  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προβλέπει ανάλογη ένταση και στη συνέχεια στα playoffs. «Η εικόνα που έχω είναι ότι τα playoffs θα είναι έντονα. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα σε τέσσερις ομάδες να πάρουν το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αναμένω ότι θα υπάρχει συνέχεια στην ένταση. Για αυτό ο Μπένετ ζήτησε να μιλήσει με τους εκπροσώπους των ομάδων. Δεν είναι σωστό να μιλάω εγώ για την διαιτησία. Δέχθηκε ο κ. Μπένετ την δική μου πρόταση. Του είπα να υπάρξει συνάντηση για να λυθούν πολλές απορίες για τους διαιτητές που έρχονται για να σφυρίξουν. Σήμερα με την ανακοίνωση που βγάλαμε, αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει πολύ ώστε να δοθούν εξηγήσεις. Τώρα το εάν θα έρθουν ή όχι, δεν το ξέρω. Μπορούν να έρθουν σταδιακά, ανά δύο ή ανά τρεις. Πρέπει σαν λίγκα να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν».

Τέλος, για τη σκόνη που σήκωσε το θέμα του ορισμού των διαιτητών στα ματς των playoffs, ο κ.Μπαλτάκος είπε: «Για τους διαιτητές η ΚΕΔ έβγαλε ανακοίνωση. Οι Elite είναι 26, δεν είναι 100. Δεν είναι εύκολο να τους βρεις και μαθηματικά. Παρότι ανεβάσαμε τις αμοιβές τους. Έχουν υποχρεώσεις στα δικά τους πρωταθλήματα. Ύστερα η Ελλάδα δεν έχει καλή φήμη ως χώρα για το πρωτάθλημα που διοργανώνει. Ο ίδιος ο Μπένετ θα δώσει τις απαντήσεις. Ας τον ρωτήσουν ο πρόεδρος του Άρη ή της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού για όποια απορία έχουν».

Γιώργος Βένης