Νακάμπα: Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά καταλήγει στην Premier League…

Μάρβελους Νακάμπα: Ο μέσος της Κλαμπ Μπριζ απασχόλησε πριν από λίγες εβδομάδες τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε χτυπήσει την πόρτα της βελγικής ομάδας και είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, η οποία αφορούσε δανεισμό με οψιόν αγοράς που σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατέληξε στην περίπτωση του Άντερσον Εσίτι, ο οποίος αποκτήθηκε και έχει ενσωματωθεί ήδη στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Μάρβελους Νακάμπα τελικά φαίναι τα καταλήγει στην Premier League και την Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» προσφέρουν 11 εκατομμύρια ευρώ στους Βέλγους προκειμένου να αποσπάσουν το «ναι» και ο Νακάμπα να γίνει κάτοικος Μπέρμιγχαμ.

Ο Μάρβελους Νακάμπα είναι ένα καθαρόαιμο εξάρι. Την περυσινή χρονιά μέτρησε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Βελγίου και άλλες πέντε στο Champions League. Η Μπριζ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 από την Φίτεσε, προσφέροντας στους Ολλανδούς 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νακάμπα από τη Ζιμπάμπουε είχε 77 συμμετοχές με την Φίτεσε στις οποίες πέτυχε τρία γκολ και είχε τέσσερις ασίστ, ενώ στο Βέλγιο δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει σε 67 παιχνίδια.
Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αποτιμάται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του με τη Μπριζ ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.