Monday, July 22g-point.gr

Νίκος Δούρος: «Δεν μπορώ να πω εγώ αν έχω το πακέτο, ο κόσμος θα το κρίνει»

Τη μεγάλη μουσική έκπληξη κάνει ο Νίκος Δούρος. Ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής, εισβάλλει δυναμικά στη δισκογραφία με το νέο του τραγούδι «Η αγάπη αυτή», σε στίχους και μουσική δική του, που μόλις κυκλοφόρησε από την Spicy Music.

Έχοντας κάνει μεγάλες επιτυχίες από τον ρόλο του δημιουργού (στιχουργό), συνυπογράφοντας το σουξέ «Ψέματα» του Κωνσταντίνου Αργυρού, το «Φταις Εσύ» του Πάνου Κιάμου αλλά και το «Πες της τελειώσαμε» του Σταμάτη Γονίδη, ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και ως τραγουδιστής.

Παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός από τον Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος τον επέλεξε για χρόνια να τον συνοδεύει μουσικά στις συναυλίες, μη σταματώντας να τον ευχαριστεί για αυτό, ο Νίκος Δούρος, είναι πραγματικά η νέα μουσική αποκάλυψη, που όπως πέρσι το χειμώνα έτσι και φέτος θα εμφανίζεται με ένα νεανικό σχήμα στο μουσικό στέκι «Σπάγγος» στο Μικρολίμανο.

«Η αγάπη αυτή». Γιατί επέλεξες αυτό το τραγούδι για να μας συστηθείς μουσικά;

«Δεν υπήρχε  συγκεκριμένος λόγος.  Ένιωθα  πως  ήθελα να βγάλω  το συγκεκριμένο τραγούδι αυτή την περίοδο»

 Τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τον Νίκο Δούρο; Κάνε μία μικρή περιγραφή του εαυτού σου;

«Ο Νίκος   είναι ένα μικρό  παιδί στην ψυχή, αυθόρμητος και  αληθινός .Άνθρωπος  της   παρέας, με κάποια  στάδια  απομόνωσης  απαραίτητα».

Το τραγούδι ήταν η πρώτη σου επιλογή ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο;

«Από τα  12 μου  γνώριζα πως αυτό θέλω να  κάνω .Όπως  όλος  ο κόσμος  έμαθα  και μια  τέχνη  ακόμα  την κομμωτική ,όπου εργάστηκα  για σύντομο  χρονικό  διάστημα».

 Ποια είναι τα εμπόδια που έχεις συναντήσει στην μέχρι σήμερα μουσική σου σταδιοδρομία;

«Εμπόδια  του μυαλού συνάντησα. Αν τα πας  καλά  με το μυαλό  σου  δεν χάνεις  απαραίτητο  χρόνο  και ευκαιρίες.   Γενικά  αλλά εμπόδια  δεν έχω συναντήσει.  Εμπόδιο  είναι  να μην μπορείς να κάνεις αυτό που νιώθεις.  Όσο  υπάρχει  η υγεία  μας μπορούμε  να πετύχουμε  τα πάντα» .

Υπήρξε στιγμή που σε σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

«Υπήρχαν  στιγμές  δύσκολες  και υπάρχουν.  Προσπαθώ  να αντιμετωπίζω τα πράγματα με αισιοδοξία. Αν πεις  στον εαυτό σου  τα παρατάω, τότε  κατά το ήμιση το χεις  κάνει» .

Πώς αισθάνθηκες όταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός είπε το «ναι» να ερμηνεύσει το «Ψέματα» που υπογράφεις τους στίχους;

«Ένιωσα  όμορφα , ήταν  ένα τραγούδι  που  του πήγε  σαν ρούχο  επάνω  του. Το υποστήριξε και  απέδωσε  τα μέγιστα . Μου αρέσει  να το ακούω  από την φωνή του, την βρίσκω».

Ποιο είναι το πακέτο που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να πετύχει; Θεωρείς ότι το έχεις;

«Κοίτα  το  σημερινό  ακροαματικό κοινό   κρίνει  διαφορετικά  τον καλλιτέχνη. Θέλει  και να δει  μια  όμορφη  παρουσία  και να ακούσει μια ωραία  φωνή.  Δεν μπορώ  να σου  πω για μένα  αν έχω το πακέτο  . Θα ήθελα  ο κόσμος  να το κρίνει αυτό» .

Πώς ανακάλυψε το μικρόβιο του τραγουδιστή μέσα σου;

«Το μικρόβιο  ήταν  κληρονομικό  χάρισμα  που  πήρα  από την γιαγιά  μου την Άννα.  Πάντα  την άκουγα με προσοχή και με  θαυμασμό.  Ήταν στην εποχή της  πολύ αγαπητή,  τραγουδούσε  δύσκολα  παραδοσιακά  τραγούδια.  Έμαθα  πολλά  δίπλα της» .

Τι έχεις θυσιάσει από τη ζωή του Νίκου για την καριέρα του Δούρου;

«Έχω κάνει  θυσίες,  που έχουν  να κάνουν  με τον χρόνο, τον  προσωπικό  μου . Έχω μειώσει  ώρες  από σημαντικούς  ανθρώπους δίπλα  μου.  Για να  προλάβω την δουλειά μου. Αλλά προσπαθώ να τα μετριάζω πλέον. Δίνω όλο τον ελεύθερο χρόνο  μου σε στιγμές  στους δικούς  μου ανθρώπους.   Όσο  παραπάνω γίνεται».

Είναι εύκολο ή δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να έχει σχέση;

«Το δύσκολο  νομίζω είναι  να σε εμπιστευτεί  ένας  άνθρωπος  σε αυτό τον χώρο και αν το κάνει και σε ακολουθήσει,  εσύ δίνεις πάντα τις  εξετάσεις σου  να κερδίζεις εμπιστοσύνη . Αυτός  που θα πει  είναι δίπλα σου , πρέπει να σε αγαπάει  πολύ».

Ο γάμος είναι στα άμεσα σχέδιά σου;

«Δεν με αγχώνει  κάτι όσο αναφορά  τον γάμο  Νυμφεύεται ένας  άντρας  όταν ξεκινάει  να κάνει  οικογένεια  ή είναι  κοντά  στην  διαδικασία  αυτή».

Είσαι της οικογένειας;

«Ναι σαν ιδέα  μου αρέσει πολύ».

Ποιο είναι τα πρώτο πράγμα που σε γοητεύει σε μία γυναίκα;

«Το χαμόγελο της . Και έπειτα το μυαλό της» .

 Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει όντας ερωτευμένος;

«Έχω παρακολουθήσει γυναίκα, όντας  δύσπιστος.  Για να διαπιστώσω αυτά  που ήθελα».

Έχεις κλάψει για μία γυναίκα;

«Θα ήμουν  ψεύτης να πω το αντίθετο».

Έχεις βιώσει την απιστία;

«Δεν τη βίωσα όχι. Ή τουλάχιστον δεν το έμαθα  ποτέ,  αν έχει  γίνει  στη ζωή  μου».

Ένας στίχος που έχεις γράψει πάνω σε υπέρτατη καψούρα;

«Πες  της  τελειώσαμε  ότι  δώσαμε- δώσαμε».

 Έχεις βιώσει κάποιο θαύμα στη ζωή σου;

«Ναι . Έχω βιώσει.  Σε τροχαίο.  Έγινα  καλά  και ζω από  ίσως  από  θαύμα».

Με ποιον θα ήθελες να συνυπάρξεις επί σκηνής;

«Θα ήθελα  να βρεθώ  επί σκηνής  με την Πάολα. Νομίζω  θα ταιριάξουμε πολύ».

Ο μεγαλύτερός σου φόβος;

«Η απώλεια  δικών  μου  ανθρώπων.   Δεν θα το βίωνα εύκολα».

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε 20 χρόνια από σήμερα;

«Δεν μπορώ  να πάω  τόσο  μακριά  με το μυαλό  μου.  Ευτυχισμένος θα ήθελα να είμαι.  Ήρεμη καθημερινότητα και να έχω  πετύχει  πέντε από τα δέκα  πράγματα  που έχω  στο μυαλό  μου  θα είμαι  ευχαριστημένος» .

Νυχτερινές εμφανίσεις;

«Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν που κράτησε πολλούς μήνες στον «Σπάγγο Μουσικό Μεζεδοπωλείο» στο Μικρολίμανο, εκεί θα βρίσκομαι και φέτος, μαζί με τον φίλο μου Άγγελο Λαδά και ένα επιτελείο ταλαντούχων ερμηνευτών».

G Point