Νιώστε ευεξία σωματική και ψυχική με τον καλύτερο μασέρ – χειροπράκτη Κυριάκο Κυριακό

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατανοητό πως σώμα μας καταπονείτε από διάφορα πράγματα που μας συμβαίνουν.

Όλοι μας χρειαζόμαστε λοιπόν μια ολοκληρωμένη προστασία για άσκηση αλλά το κυριότερο χειρομάλαξη – μασάζ το οποίο όμως θα είναι από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε πάνω από όλα και έχουν τις γνώσεις να μας το προσφέρουν για την καλύτερη αποκατάσταση μας σε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Ο Χειροπράκτης Μασέρ Κυριάκος Κυριακός μας συμβουλεύει πως μπορούμε να νιώσουμε ευεξία και να ξεχάσουμε με την Χειρομάλαξη τους πόνους.

 

Η Χειροπρακτική και η χειρομάλαξη είναι γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη, (πατέρας της Ιατρικής 460 π.Χ -337 π.Χ και πρώτος διδάξας της χειροπρακτικής).

Τα αποτελέσματα των μεθόδων θεραπείας Χειροπρακτικής μυοσκελετικών παθήσεων έδειξαν, ότι υπερτερούν έναντι όλων των άλλων μορφών θεραπείας.

Ορισμένες από τις πολλές μορφές πάθησης που μπορεί η Χειροπρακτική να προσφέρει σημαντική βοήθεια είναι:
Αποσυμπίεση του μεσοσπονδυλίου δίσκου.
Σωστή τοποθέτηση των σπονδύλων κατά την στένωση αυτών.
Απεμπλοκή των νεύρων της ρίζας της αυχενικής μοίρας.
Θεραπεία μετά από προσβολή ψύξης.
Αποκατάσταση ρήξεων πλαγίων συνδέσμων, προσθίου και οπισθίου χιαστών συνδέσμων της άρθρωσης του γονάτου.
Σύνδρομο επικονδυλίτιδας, τενοντίτιδας και καρπιαίου σωλήνα.
Ενίσχυση γενικά του μυϊκού συστήματος με θεραπευτικό μασάζ.

Η Χειροπρακτική έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα όπου εφαρμόστηκε από τον Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη. Στο σύγγραμμα του ΄Περί Άρθρων΄ ο Ιπποκράτης αναφέρει πως πρέπει να αναζητούμε την αιτία κάθε ασθένειας στην σπονδυλική στήλη.

Η σύγχρονη Χειροπρακτική θεμελιώθηκε περί τα 1897 από τον Καναδό θεραπευτή Daniel David Palmer ο οποίος και ίδρυσε την πρώτη σχολή Χειροπρακτικής στην Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έκτοτε η Χειροπρακτική αναπτύχθηκε τόσο ώστε να αποτελεί την πρώτη επιλογή για μυοσκελετικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης σε χώρες όπως οι Η.Π.Α. , ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κ.α.

 Για ποια προβλήματα μπορώ να επισκεφθώ ένα Χειροπράκτη;

– Προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, του αυχένα και της μέσης.
– Οσφυαλγία – Ισχιαλγία – Δισκοπάθεια – Σπονδυλοαρθρίτιδα – Δισκοκήλες –  Αυχενικό σύνδρομο – ‘Πιασίματα’ – ‘Ψύξεις’.
– Προβλήματα  των αρθρώσεων, της στάσης του σώματος και των μυών.
– Κύφωση – Λόρδωση – Σκολίωση
– Πονοκέφαλοι – Ημικρανίες

Πείτε μας δυο λόγια για την θεραπεία;

Η θεραπεία είναι συνήθως ανώδυνη εκτός αν μια περιοχή είναι ερεθισμένη, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση η θεραπεία θα τροποποιηθεί. Είναι επίσης πολύ συχνό να ακούσετε έναν θόρυβο σαν «κράκ» όταν ο Χειροπράκτης σας ανατάσσει κάποια από τις αρθρώσεις σας – αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι επίσης πολύ πιθανό το σώμα σας να αντιδράσει στην θεραπεία , δηλαδή να νιώσετε επιδείνωση του πόνου, ακαμψία ή ακόμα και κούραση για μια ή δυο ημέρες. Αυτό είναι αναμενόμενο και δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Είναι σημαντικό να μιλάτε με τον Χειροπράκτη σας εάν αισθάνεστε κάποια ανησυχία για οτιδήποτε είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά από την κάθε θεραπεία.

 

Ποια είναι η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων;

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα. Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.