Ντράγκαν Σόλακ: Ο νέος ιδιοκτήτης της Σαουθάμπτον που μιλά με Σαββίδη…και η σχέση του με την Ελλάδα

Ο Σέρβος μεγιστάνας του UNITED Group, του ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης, έγινε ο πλειοδότης παραλαμβάνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αγγλικού κλαμπ, από τον Κινέζο προκάτοχό του, τον επιχειρηματία, Γκάο Τζισένγκ.

Ο Τζισένγκ διατηρούσε στην κατοχή του την ομάδα από το 2017, αλλά αποφάσισε ότι ήταν ώρα να αποχωρήσει. Έτσι, διενήργησε τη διαδικασία της πώλησης.

Μια διαδικασία που δεν ήταν απλή υπόθεση, καθώς διήρκεσε μήνες. Σε αυτή συμμετείχαν ο πρώην CEO της Μπρέντφορντ Ράσμους Άνκερσεν, αλλά και ο Λονδρέζος εκατομμυριούχος Χένρικ Κραφτ.

H Premier League έδωσε το πράσινο φως για το deal και ο Ντράγκαν Σόλακ εφόσον πληρούσε όλα τα κριτήρια, έγινε το νέο αφεντικό των Αγίων αφού πρώτα έβγαλε από τα αποθεματικά του ταμεία 100 εκατ. λίρες.

Μια εξέλιξη που σε επιχειρηματικό κομμάτι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η Ευρώπη αρχίζει να κάνει την αντεπίθεση της.

Η Σαουθάμπτον έγινε η τρίτη κατά σειρά ομάδα στην Αγγλία που αλλάζει χέρια φέτος. Μετά τη Νιουκάστλ ακολούθησε η πώληση της Γουέστ Χαμ, με τον Τσέχο μεγιστάνα Ντάνιελ Κρετίνσκι, να αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Σφυριών έναντι πολλών εκατομμυρίων.

Η σχέση του με την Ελλάδα

 

Το όνομα του Σόλακ είναι ιδιαίτερα γνωστό στους κύκλους της καλωδιακής τηλεόρασης και τις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, καθώς έχει αποκτήσει τον έλεγχο της συνδρομητικής πλατφόρμας της NOVA, αλλά και της WIND.

Το νέο αφεντικό της ομάδας δραστηριοποιείται στον τομέα της συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης και είναι ιδρυτής της εταιρίας United Group (δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της Nova, αλλά και της Wind).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy