Ο μπαμπάκας μου πήρε παπάκι!!! Θα γίνω κάγκουρας;

Ο Δον Car-λεόνε: Γράφει ο Θάνος Καραvτζούνης

Φεύγοντας από το συνεργείο, το καλύτερο της Θεσσαλονίκης όπου ζω (στον Εύοσμο) συγκεκριμένα, με το σούπερ φτιαγμένο αυτοκίνητό μου, από μπροστά μου πέρασε ένας πιτσιρικάς, ήταν δεν ήταν 15 χρονών, με ένα παπάκι!

Car «hot spot»: Το καλύτερο βουλκανιζατέρ-service της Θεσσαλονίκης

Για τους περισσότερους αναγνώστες έρχονται αναμνήσεις όταν πήραν το πρώτο τους (παπάκι) GLX- TOWN MATE, μηχανάκι στα χέρια τους και άρχισαν τις καγκουριές!

Τί ειναι ο κάγκουρας;Είναι εκείνο το είδος οδηγού που παρεμβαίνει στην εμφάνιση ή στα μηχανικά μέρη της εκάστοτε μοτοσυκλέτας η (παπιού) που έχει ποικίλα είδη αισθητικών ή μηχανικών βελτιώσεων (Βγάλσιμο ποδιάς και εξάτμιση Sebring). Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι βελτιώσεις διαφέρει ανάλογα το είδος του κάγκουρα είτε μαγκιά ομορφιά είτε για φασαρία.

Η δραστηριότητα του κάγκουρα επεκτείνεται και στην παρακολούθηση αγώνων μηχανοκίνητων και στην ανάγνωση περιοδικών με θέματα μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο που δε θα αγοράσει ποτέ. Μάλιστα οι περισσότεροι κάγκουρες των 90’s μεγάλωσαν παίζοντας με κάρτες που ανέγραφαν πληροφορίες για την ισχύ των μηχανών, την μέγιστη ταχύτητα και το βάρος των αυτοκινήτων- μοτοσικλετών υπερ-ατού.

 

Σίγουρα έχουμε δεί κάγκουρες ή και κάποιοι να είμασταν κάγκουρες, παπάκι φασαρία απο εξάτμιση, τα γόνατα προς τα μέσα, κράνος στο χέρι (στο κεφάλι ποτέ να μην χαλάσει το μαλλί με το ζελέ) και βόλτες μπροστά απο κορίτσια και καφετέριες να μας βλέπουν και να μας ακούν, ή βόλτα την κοπέλα μας και επίδειξη με σούζα να γλείφει η πινακίδα άσφαλτο!!!!

Πάντως για την επεξήγηση η πρωτογενής έννοια της λέξης κάγκουρας σημαίνει ο επιδειξίας, ο λαϊκός τύπος, αυτός που αυτοπροβάλλεται άκομψα γελοιοποιώντας τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να καταξιωθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να το καταλαβαίνει.