Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο «εθνικό έπος» της ΑΕΚ το 1968

Στον μπασκετικό άθλο της ΑΕΚ το 1968 με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέναντι στη Σλάβια Πράγας, στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη  η οποία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου; συμμετέχει ακόμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πως;

Μπορεί ο Greek Freak να μην παίζει… άμεσα στην ταινία, όμως τον βλέπουμε την ώρα τους διαλείμματος, όταν και προβάλλεται το συγκλονιστικό video που είχε ετοιμάσει για το Milko, την ίσως πιο πορωτική διαφήμιση που έχουμε δει εδώ και καιρό!

Για όσους δεν θυμούνται, ήταν το σποτ στο οποίο ο Giannis μαζί με το Milko μας αφηγήθηκαν την αλήθεια του μπάσκετ, ένα άθλημα που στην προκειμένη περίπτωση συμβολίζει την ίδια τη ζωή! «Θα σου πω εγώ τι είναι μπάσκετ», έλεγε στο σποτ ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Η επιλογή λοιπόν του να παίξει το διαφημιστικό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο διάλειμμα της ταινίας του «1968» είναι θα λέγαμε εξαιρετική.

Και τα δύο μας γυρίζουν πίσω, στα παιδικά χρόνια, στην αθωότητα, στην προσπάθεια, όταν γίνονταν ακόμη όνειρα. Υπάρχουν σαφώς οι δυσκολίες, οι κακές ημέρες, η κούραση, τα χτυπήματα, αλλά όταν έχεις ένα στόχο πρέπει να κοιτάς μόνο σε αυτόν. Ποτέ δίπλα.

Η ευχάριστη έκπληξη με την διαφήμιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το Milko στο διάλειμμα της ταινίας ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά μας συγκίνησε, όπως έκανε και η ίδια η ταινία. Το καστ του Τάσου Μπουλμέτη είναι εξαιρετικό, καθώς αποτελείται από σπουδαία ονόματα όπως τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιώργο Μητσικώστα, Βασιλική Τρουφάκου, Ορφέα Αυγουστίδη, Στέλιο Μάινα, Γιάννη Βούρο και πολλούς ακόμα αγαπημένους ηθοποιούς, οι οποίοι ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη.

Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα (όχι μόνο την ΑΕΚ), Κυπελλούχο Ευρώπης. Η ταινία πάντως δεν είναι είναι οπαδική. Δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ και τους φίλους του μπάσκετ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy