Ο μεγάλος αγώνας του απόλυτου «βασιλιά» της Φόρμουλα 1

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια πάγωσε όλος ο πλανήτης στο άκουσμα της είδησης. Ο θρύλος της Φόρμουλα 1, ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ έπεφτε σε βράχο ενώ έκανε σκι -μαζί με τον -14χρονο τότε- γιο του, Μικ- στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να χρεiαστεί να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να σώσει τη ζωή του.

Μολονότι φορούσε κράνος, ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του. Μετά την εισαγωγή του οι γιατροί έλεγαν πως, εάν ο Γερμανός δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει σχεδόν σίγουρα, ενώ χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του «εξαιρετικά σοβαρή».

Λιγοστές οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του, λιγοστές. Και τα ερωτήματα αρκετά. Μπορεί να μιλήσει; Επικοινωνεί με το περιβάλλον; Κινείται ή παραμένει κλινήρης;

Ολα δείχνουν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, παραμένει σε τεχνητό κώμα και προσπαθεί, όπως αποκαλύπτει ο στενός φίλος του.

Ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Φεράρι, Ζαν Τοντ, παραδέχθηκε πως ο Σουμάχερ το παλεύει ακόμη: «Είναι ένας πραγματικός φίλος. Συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανακάμψει. Μας λείπει, αλλά είναι ακόμη εδώ. Και εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Ο Σουμάχερ ήταν και είναι πολύ σημαντικός για το άθλημα και είναι πολύ ξεχωριστός για εμένα.    Επί του παρόντος οι ειδήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για την κατάσταση είναι ελάχιστες – με το ρυθμό σταγονόμετρου. Η πρώην μάνατζέρ του και πλέον εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό της οικογένειάς του, Σαμπίνε Κεμ, κρατάει μονίμως κλειστά τα χαρτιά της.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy