Ο νέος ψηλός του ΠΑΟΚ περνάει από το «ραντάρ» του Πρίφτη: «Θα γεμίσει την μπασκέτα;»

Ο τεχνικός της Ούνικς Καζάν μίλησε στο «Εθνοσπόρ» και ανέλυσε τον νέο ψηλό του ΠΑΟΚ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη VTB League με την Πάρμα.

«Παίξαμε πέρσι ως αντίπαλοι με την ομάδα του την Πάρμα από το Περμ στο πρωτάθλημα της VTB. Ο ΠΑΟΚ αναμφισβήτητα γεμίζει την ρακέτα του με ένα μεγάλο κορμί. Διαθέτει ποστ παιχνίδι, είναι καλός στο ριμπάουντ και γενικά θετικός στο ψηλό παιχνίδι. Επιθετικά έχει ένα σχετικά καλό, γλυκό σουτ από τα 4-5 μέτρα. Γενικά έχει μια ικανότητα στο να τελειώνει καλά τις φάσεις. Έχει την δυνατότητα να αλλοιώνει προσπάθειες αντιπάλων», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Η βασική αδυναμία του έχει να κάνει με το χαμηλό παιχνίδι. Δεν είναι τόσο αθλητικός, δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα στην άμυνα τις πικ εντ ρολ καταστάσεις του αντιπάλου. Γενικά έκανε ένα καλό πρωτάθλημα στην VTB, το δείχνουν και τα νούμερα του. Ο ΠΑΟΚ προφανώς τον προορίζει για ένα συγκεκριμένο ρόλο. Λογικά και το ίδιο το παιδί για έχει μεγάλο κίνητρο για διάκριση».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε και για την επιλογή της Ούνικς να τον κρατήσει στη τεχνικής της ηγεσία, λέγοντας: «Με την Ούνικς είχα συμβόλαιο συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο. Ήταν στο χέρι της ομάδας να ενεργοποίηση ή όχι την οψιόν και για τον δεύτερο χρόνο. Από την στιγμή που το έκανε δεν υπήρχε θέμα να μη συνεχίσω».

Πηγή:SDNA