Ο νομικός Δημήτρης Τσάκος μίλησε για την υπόθεση στην ΕΕΑ τονίζοντας πως ούτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ… ούτε ο Γιώργος Σαββίδης θα έχουν πρόβλημα

Ο Δημήτρης Τσάκος πήρε τη θέση του αείμνηστου Λάμπρου Μαργαρίτη στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένας απ’ τους λόγους ήταν και η υπόθεση της ΕΕΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο νομικός του «δικέφαλου» έκανε δηλώσεις στο «Metropolis», αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τόνισε πως ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Γιώργος Σαββίδης θα έχουν πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Τζουλάκης υποπίπτει σε ποινικό αδίκημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Στηρίζεται σε μία δήλωση. Ο Λάμπρος Μαργαρίτης κατέθεσε μία αίτηση για να ζητήσει αναίρεση, γιατί δεν είχε ατομικό δικαίωμα ο κ. Γιώργος Σαββίδης. Ο κ. Εισαγγελέας είχε ένα μήνα να αποφασίσει, τελικώς αποφάσισε να μην ασκήσει αναίρεση, αλλά δεν κοινοποιήθηκε στον αιτούντα. Όταν ο Λάμπρος Μαργαρίτης πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε αμέσως υπέβαλλε αίτηση παραιτήσεως. Αυτό που έχει νομική αξία είναι ότι, πλέον, η δήλωση του Γιώργου Σαββίδη κατατέθηκε πριν το βούλευμα γίνει αμετάκλητο.

Κάνουν λόγο για εξ αντικειμένου ψευδή δήλωση. Το θεωρώ ατόπημα, για να μην πω κάτι βαρύτερο. Επίσης, δεν μπορεί ο πρόεδρος της επιτροπής να υπογράφει ως αντιεισαγγελέας Εφετών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει χρήση αυτής της ιδιότητας. Επιγραμματικά, θέλω να πω δύο πράγματα. Πρώτον ότι η δήλωση υπεβλήθηκε πριν γίνει αμετάκλητο το βούλευμα. Αυτό είναι παγιωμένο και δεν υπάρχει αμφισβήτηση.

Και δεύτερον δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί καλείται ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σαββίδης, αφού έχει προηγηθεί η παραίτησή του. Δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Δεν προκύπτει ζήτημα ούτε για τον ΠΑΟΚ, ούτε για τον κ. Σαββίδη. Το βούλευμα είναι καθαρά προσωπικό και αφορά αυτόν τον οποίο παραπέμπει. Είναι απόρρητο και έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα. Ακόμη, ότι πρόκειται για ψευδή δήλωση είναι πρόωρο να λέγεται από τον πρόεδρο της επιτροπής. Υποπίπτει σε ποινικό αδίκημα ο Τζουλάκης αν δεν αυτοεξαιρεθεί».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy