Thursday, July 18g-point.gr

Ο Στάθης Νεραντζάκης μίλησε για το πέρασμά του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ

Στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο σύντομο διάστημα που ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης μιλώντας στο ΕΟΚ Web Radio. Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση και τους περιορισμούς του μπάτζετ με ρεαλισμό, τόνισε πως στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να γίνουν αγωνιστικές υπερβάσεις. Αναλυτικά μίλησε:

Για τους τρεις μήνες στην ομάδα ως πρώτος προπονητής: «Με την εναλλαγή συναισθημάτων αυτοί οι τρεις μήνες φάνηκαν σαν να είναι παραπάνω, 1-2 σεζόν. Πιο πολύ αυτό μένει. Είχαμε πολλές δυσάρεστες ή ευχάριστες στιγμές, είχαμε πολλές εναλλαγές. Ήρθε ένας παίκτης παγκόσμιας εμβέλειας στο ελληνικό πρωτάθλημα, που ήταν κάτι πολύ απρόσμενο και για εμάς και για όλον τον φίλαθλο μπασκετικό κόσμο. Οπότε αυτό που κρατάω αυτούς τους μήνες είναι αυτές οι εναλλαγές συναισθημάτων, οι οποίες γέμισαν πολύ την καθημερινότητά μας και την έκαναν σαν να είναι μια ολόκληρη σεζόν».

Για τη φιλοσοφία του: «Αυτό που είχα και έχω στο μυαλό μου σαν προπονητική φιλοσοφία δε μπορούσε να το εφαρμόσει η ομάδα με το ρόστερ που είχε την υπάρχουσα στιγμή που ανέλαβα. Οπότε ακόμα κι αυτό είναι μια κατάσταση δημιουργίας για τους προπονητές. Έψαχνα να βρω λύσεις, να πάω σε χαρακτηριστικά των παικτών, της ομάδας και το πώς θα μπορούσαμε να βγάλουμε αυτό που μπορούμε στο 100%. Το τελικό αποτέλεσμα, η 8η θέση, με βάση όλα όσα ζήσαμε μες στη σεζόν, είχε θετικό πρόσημο και για την ομάδα».

 

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι ήθελε να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω στην παρούσα φάση, οπότε ο στόχος κάθε χρόνο είναι να διατηρεί τα κεκτημένα. Φέτος δεν το καταφέραμε, πέρυσι τερματίσαμε στην 4η θέση, φέτος στην 8η. Κάθε χρόνο προσπαθούμε γι’ αυτό και για ό,τι είναι καλύτερο».

Διάβασε  Με Μπόρατς Μπάνια Λούκα θα παίξει ο ΠΑΟΚ!

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Απ’ τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι δύο αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε και το Περιστέρι που έφτασε στο Final-4 του BCL. Αυτό λέει πράγματα για το πόσο έχει ανέβει το επίπεδο. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής ενίσχυσης που υπάρχει απ’ το κράτος με το στοίχημα, έχει δοθεί ένα boost στις ομάδες έτσι ώστε να έχουν ένα καλύτερο πλάνο, με μια συγκεκριμένη οικονομική δυνατότητα που τους δίνεται απ’ την αρχή της χρονιάς. Γενικά το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και τους χρόνου πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερο».

Για το μέλλον του: «Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι είμαι ο… αρχαιότερος προπονητής, είτε βοηθός είτε πρώτος, στην Α1 αυτήν τη στιγμή. Το κάνω ασταμάτητα απ’ το 2010. Δεν το έχω ψάξει βέβαια. Με βάση αυτό σαν αφετηρία και με τα δικά μου “θέλω”, έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να μπω σε θέση οδηγού σε κάποια ομάδα. Σίγουρα ήμουν έτοιμος και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λόγω των συνθηκών είχα αποφασίσει ότι θα είμαι συνεργάτης οποιουδήποτε προπονητή ερχόταν στην ομάδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τώρα που αποφάσισα να είμαι πρώτος δε θα μπορέσω να είμαι συνεργάτης. Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πρώτος προπονητής και βοηθός, είναι καθαρά συνεργασία μεταξύ των προπονητών, ένα team, δεν υπάρχει ιεραρχία, απλά κάποιος πρέπει να είναι όρθιος».

Για την προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος: «Κάνοντας μια αναδρομή, τη στιγμή που πήρε τα διοικητικά ηνία της ομάδας ήμασταν μες στον κορονοϊό, οπότε η συνθήκη ήταν πολύ ιδιαίτερη. Έτσι, πέρα απ’ τα οικονομικά, λόγω της απομόνωσης που υπήρχε, η ομάδα έπρεπε να λειτουργήσει με το προσωποκεντρικό μοντέλο. Με βάση αυτήν την αφετηρία συνεχίστηκε αυτή η πορεία όλα αυτά τα χρόνια που είναι στη διοίκηση. Επειδή το οικονομικό κομμάτι, που είναι πρωταρχικός στόχος για το ίδιο, το έχει σαν προτεραιότητα, ουσιαστικά εξαναγκάζεται στο να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες, να υπάρχει υποστελέχωση στα γραφεία της ομάδας και στον τρόπο λειτουργίας της. Είναι εκ των πραγμάτων κάτι που θέλει να το κάνει μέχρι να τελειώσει αυτός ο οικονομικός “βραχνάς” που ταλαιπωρεί την ομάδα. Όπως έχει πει και ο ίδιος σε δηλώσεις του, στο τέλος του 2025 θα είναι σε θέση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών, οπότε πρέπει να κάνει υπομονή ο ΠΑΟΚ έως τότε για να μεγαλώσει αυτός ο ιστορικός σύλλογος».

Διάβασε  Η κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας, ΠΑΟΚ έφτασε χθες το απόγευμα στις Σέρρες

Γιώργος Βένης