Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για την πιθανότητα να κατέβει στις εκλογές της ΕΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Πιθανή αλλά όχι… κλειδωμένη είναι η υποψηφιότητα του Μπάνε Πρέλεβιτς στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ, σύμφωνα με τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο γνωστός νομικός, που ήταν παρών στη συνάντηση του θρύλου του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τόνισε πως μια τέτοια υποψηφιότητα θα έκανε καλό στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Όσο για το πότε θα γίνουν εκλογές, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο «Libero 107,4»:

Για τη συνάντηση Πρέλεβιτς-Βασιλακόπουλου και τη δική του εμπλοκή: «Η συνάντηση έγινε την περασμένη Τρίτη και πήγε και πολύ καλά. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό κάτι που αν δεν ήταν από την αρχή, δε θα γινόταν η συνάντηση. Οι δυο τους γνωρίζονται από πολύ παλιά. Αν θυμάμαι καλά, ο Βασιλακόπουλος ήταν εκείνος που έφερε το πολυπόθητο έγγραφο για να παίξει ο Πρέλεβιτς. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτηκα, ότι θα ήταν μια συνδυαστική κίνηση, κάτι που πιστεύω θα είναι καλό για όλους. Δεν έχει κλειδώσει ακόμα. Η πρώτη συνάντηση έγινε σε θετικό πνεύμα».

Για το αν ο Πρέλεβιτς μπορεί να αποτελέσει πρόσωπο κοινής αποδοχής: «Δεν είχε ποτέ κόντρες ο Πρέλεβιτς, είτε με ομάδα είτε με παράγοντα. Δεν έχει προκαλέσει κάτι το εχθρικό γι’ αυτόν. Δεν είναι μόνο μία Ομοσπονδία, είναι η πιο επιτυχημένη ομοσπονδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Για την κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και αν θα μπορούσε να αποτελεί προβληματισμό για την εμπλοκή Πρέλεβιτς στις εκλογές της ΕΟΚ: «Για το τι ακριβώς είπε ο Πρέλεβιτς, πρέπει να ερωτάται ο ίδιος. Αυτό που έχει σημασία, επειδή αναφέρατε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό αλλά και την ΑΕΚ, που είναι μια δύναμη στο μπάσκετ, νομίζω ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο, είναι να προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει και η βόρεια Ελλάδα, η οποία δεν εκπροσωπείται και πολύ στο υπουργικό συμβούλιο, να εκπροσωπείται έστω και σε μια ομοσπονδία».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ και πότε θα πραγματοποιηθούν: «Δεν το ξέρει κανείς. Μπορεί να γίνουν από Μάρτιο μέχρι και Σεπτέμβριο. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν πριν τους Ολυμπιακούς, θα γίνουν Ολυμπιακοί, υπάρχει αβεβαιότητα. Τώρα με τον κορωνοϊό, δε μπορούν να μαζευτούν 700 άτομα σε μια αίθουσα…».

Για το όριο ηλικίας και αν το έχει αποδεχθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Δεν το έχει αποδεχθεί, αλλά και πάλι πρέπει να ρωτήσουμε τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, το έχει πει και δημόσια ότι δεν το αποδέχεται. Μα ποιος το αποδέχεται; Πλην αυτού που το πήγε στη Βουλή, δεν το δέχεται κανένας άλλος. Δε μπορείς να πεις στο σωματείο τι ηλικία θα έχει ο πρόεδρος του. Δεν ισχύει και με βάση την κοινή λογική. Όταν κάποιος με αυτήν την ηλικία και πάνω, μπορεί να είναι υπουργός, Πρωθυπουργός, δε μπορεί να είναι πρόεδρος στην ΕΟΚ; Δε θίγεται μόνο ο Βασιλακόπουλος. Θίγονται και άλλες ομοσπονδίες. Αν προσφύγει κάποιος, θα δικαιωθεί».

Για το αν μπορεί να προωθηθεί από την Κυβέρνηση πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Είναι ανέφικτο. Στο μπάσκετ ψηφίζουν σωματεία, δε μπορεί να κάνει η κυβέρνηση κάτι. Είναι εκατοντάδες τα σωματεία, δεν ψηφίζουν οι Ενώσεις στο μπάσκετ».

Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και πότε περιμένει να βγει: «Έλεγαν όλοι ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει απόφαση. Οι γιορτές τελείωσαν και πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα έχουμε απόφαση. Δε μπορώ να έχω πληροφόρηση, αυτό νομίζω».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy