Οι εορτασμοί για την Μάχη της Κρήτης

Την Κυριακή 12 Μα’ί’ου τιμήθηκαν οι πεσόντες της σπουδαίας μάχης της Κρήτης σε μία εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αθηνών και κορυφώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη .

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε , ανάμεσα τους εκπρόσωποι Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και Κρητικά Σωματεία .

Από την κυβέρνηση το παρών έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κος Χρήστος Σπίρτζης  ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κος Παναγιώτης Κουρουμπλής ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενώ την αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Κος Λευτέρης Αυγενάκης .

Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Κος Μανώλης Πατεράκης καθώς και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ‘’ Δενλησμονώ ’’ , Κος ΓιώργοςΚαραμάνοςόπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην μνήμη των πεσόντων της μάχης της Κρήτης .

Στην συνέχεια ο εορτασμός συνεχίστηκε στην Πλατεία Συντάγματος με παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς και όπως τόνισε από τα μεγάφωνα ο Γιάννης Περάκης <<οι Κρητικοί χοροί στο κέντρο της Ελλάδας ήταν το καλύτερο μνημόσυνο για τους αθάνατους νεκρούς στην Μάχη της Κρήτης

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της ΑΜΚΕ ‘Δεν Λησμονω’ Γιώργος Καραμανος
Χρηστος Σπιρτζης
Ο Νικος Φιλης
Παναγιωτης Κουρουμπλής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy