Monday, April 15g-point.gr

Πάει Αγρίνιο ο Τελικός Κυπέλλου? – Αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις από την αστυνομία

Η λύση του… Αγρινίου φαίνεται να προκρίνεται -αυτή την στιγμή- ως την έδρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και πληροφορίες που μεταφέρονται από τον «Τύπο» της πόλης, agriniara.gr, το γήπεδο του Παναιτωλικού φαίνεται να είναι η επιλογή στην οποία καταλήγει η ΕΠΟ μετά από μια μεγάλη αναζήτηση χωρίς αποτέλεσμα όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, οι τοπικοί φορείς είναι θετικοί να φιλοξενήσουν το παιχνίδι, ενώ η τοπική Αστυνομία εκφράζεται φόβος για την παρουσία οπαδών και στις πρώτες τις αντιδράσεις είναι αρνητική.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μετά από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ήθελαν την ΕΠΟ να εξετάζει, μεταξύ άλλων, το γήπεδο του Παναιτωλικού για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου έγινε η πρώτη κρούση στην ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniara.gr, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας δέχθηκε «κρούση» από την Ομοσπονδία στο πλαίσιο της διερεύνησης του ενδεχομένου της διεξαγωγής του τελικού στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φώτης Κωστούλας είναι θετικός στο ενδεχόμενο, κάτι το οποίο άλλωστε ανέφερε και δημόσια σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Από εκεί και πέρα, το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό και η ΠΑΕ το νοικιάζει. Αυτό σημαίνει ότι αρμόδιος για να δώσει το οκ δεν είναι ούτε ο Δήμος Αγρινίου (σ.σ. είναι επίσης θετικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού στο Αγρίνιο) αλλά ούτε και η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν από το «οκ» του Προέδρου του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Πάνου Στεργίου, το οποίο θεωρείται μάλλον δεδομένο από τη στιγμή που ΠΑΕ και Δήμος δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής στο Αγρίνιο.

Διάβασε  Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση η Τοπική Αστυνομία είναι αρνητική στη διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στο Αγρίνιο και εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο το γήπεδο του Παναιτωλικού θα μπορούσε να φιλοξενήσει οποιονδήποτε αριθμό οπαδών των δύο ομάδων.

Πρόκειται για ένα γήπεδο, όχι στάδιο (σ.σ. χωρίς στίβο, δηλαδή με μικρές αποστάσεις μεταξύ των κερκίδων και του αγωνιστικού χώρου) που δεν έχει ψηλά κάγκελα (μοναδική εξαίρεση το τμήμα της Θύρας 4 που φιλοξενεί τους οργανωμένους και το τμήμα της Θύρας 3 που φιλοξενούνται οι περίπου 300 φιλοξενούμενοι) και σε γενικές γραμμές δεν είναι το πλέον κατάλληλο για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού οπαδών ομάδων του «big 4».

Επίσης η πρόσβαση στο γήπεδο του Παναιτωλικού περνάει από τον αστικό ιστό της πόλης και οι φίλοι των δύο φιναλίστ θα περάσουν από αυτόν για να εισέλθουν στον χώρο και να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Εύλογα λοιπόν από την Αστυνομία εκφράζεται η ανησυχία για ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων σε περίπτωση που σε ένα τόσο μικρό γήπεδο (χωρητικότητας περίπου 6.500 θέσεων) βρεθούν έστω και 1.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ παράλληλα με έστω και άλλους 1.000 οπαδούς της ΑΕΚ.

Μάλιστα προβάλλεται ως επιχείρημα το γεγονός ότι η Τοπική Αστυνομία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα κάθε φορά που φιλοξενούνται έστω και 300 φίλοι ομάδας του «big 4» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μικρή κερκίδα (Θύρα 3), πόσο μάλλον αν απαιτηθεί να φιλοξενηθούν 2.000 οπαδοί, από δύο διαφορετικές ομάδες εκ των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στο Αγρίνιο είναι η ΕΠΟ και η Αστυνομία. Δηλαδή, η ΕΠΟ θα ζητήσει από την Αστυνομία υπό ποιους όρους θέλει να διεξαχθεί (με φιλάθλους, χωρίς, με 2.000, με 5.000 κλπ) και από την Αστυνομία θα εξαρτηθεί αν θα δώσει το «πράσινο φως» ή όχι. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Αστυνομία είναι αρνητική στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος με φίλους των δύο ομάδων στο Αγρίνιο.

Διάβασε  Νίκη 9-0 για την Κ15 του ΠΑΟΚ επί της αντίστοιχης του Άρη - Έξι γκολ ο Σούβλατζης!

G Point