Πάμπλο Γκαρσία: «Θέλω να βλέπω στην τηλεόραση παιδιά του ΠΑΟΚ»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του παρά τον αποκλεισμό από την Τότεναμ στο Youth League εμφανίστηκε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο τεχνικός της U-19 του ΠΑΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι εκείνη είναι ανώτερη από τους Άγγλους, αλλά ήταν άτυχη στο σημερινό ματς.

Πέρα απ’ αυτό πάντως, χαρακτήρισε αναγκαία την αναβάθμιση των υποδομών στην Ελλάδα και ευχήθηκε να βλέπει όλο και περισσότερα παιδιά από τις ομάδες Νέων να παίρνουν ευκαιρίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαρσία

Για τον αποκλεισμό από την Τότεναμ: «Πιστεύω ότι παίξαμε καλά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ετοιμάσουμε τους παίκτες για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο μερικές φορές με δέκα παίκτες παίζεις πιο καλά, γιατί προσπαθείς να κάνεις άμυνα και με γρήγορους παίκτες, χτυπάς στις αντεπιθέσεις. Εγώ πιστεύω ότι σαν ομάδα ήμασταν καλύτεροι από την Τότεναμ, δεν είχαμε τύχη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Μου αρέσει η ομάδα να παίζει για τον κόσμο, να φεύγουν ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό γιατί αυτά τα παιδιά είναι τα δικά τους. Εγώ καταλαβαίνω ότι στην δεύτερη ομάδα δεν δίνουν πολλή σημασία, αλλά αν καταλαβαίνει κάποιος από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει ότι έχουμε ταλέντο».

Για την σημασία που πρέπει να δίνουν οι ομάδες στις υποδομές: «Εγώ θέλω να βλέπω στην τηλεόραση δικά μας παιδιά. Σιγά-σιγά άλλαξε η κατάσταση και πρέπει να αλλάξει κι άλλο. Οι παίκτες κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα για να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτο πρέπει να γίνει και στις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχουν γήπεδα στην Ελλάδα για την Κ-19, δεν έχουν υποδομές, μπάλες και αποδυτήρια πολλά γήπεδα στην Ελλάδα.

Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία. Στην Ουρουγουάη το κάνουν, εδώ γιατί όχι; Το πιο σημαντικό είναι να βλέπουμε Έλληνες παίκτες στην πρώτη ομάδα. Να αγοράζουν καλούς ξένους οι ομάδες και να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στους πιτσιρικάδες».

Για την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα πρέπει να δει και το μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα. Τώρα είναι όλα καλά, είναι καθαρό το πρωτάθλημα, ο Ιβάν Σαββίδης βοηθάει πολύ και δίνει πολλά λεφτά στην ομάδα».