Παπαθεοδώρου: «Είναι must win παιχνίδι»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδειχνε καταβεβλημένος καθώς ταλαιπωρείται και ο ίδιος από ίωση και ρωτήθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. «Έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε. Ακόμη και ο Γκάρετ δεν θα παίξει, ενώ ο Γκος απουσιάζει εδώ και διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Τα παιδιά που θα παίξουν θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καλύψουν τα κενά και να ανταποκριθούν – κυρίως ενεργειακά – στις απαιτήσεις του αγώνα. Για μένα η Βόννη είναι μια μικρή Λούντβιχσμπουργκ, μια ομάδα η οποία παίζει με πολύ ενέργεια, γρήγορα, με ανισορροπία στην άμυνα και κυρίως χαρακτηριστικό στην επίθεση το τρίποντο. Έχει τα χαρακτηριστικά της γερμανικής ομάδας η οποία διατήρησε τον κορμό της (σ. σ. Σιλντς και Γκαμπλ είναι οι βασικότερες απώλειες σε σχέση με την ομάδα της περασμένης χρονιάς)», είπε.

Αναφερόμενος στο πώς θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, απάντησε… «από τη στιγμή που πρόκειται για έναν εντός έδρας παιχνίδι αυτομάτως είναι must win παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τη νίκη, θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε και θα πρέπει να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των απουσιών, όπως είναι το ριμπάουντ. Μέσα από τη συσπείρωση θα πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά και δυνατά».

Ρωτήθηκε και για την ιδιαιτερότητα του ότι πρόκειται για το 400ο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και απάντησε… «είναι ένα ιστορικό γεγονός και θα έλεγα ότι προσφέρει ένα ακόμη κίνητρο από τα πολλά που έχουμε».