Παπαθεοδώρου: «Τεράστια νίκη, πρέπει να παίζουμε στο 100% συνέχεια»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του μοίρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για την τεράστια -όπως τη χαρακτήρισε- νίκη επί της Βενέτσια. Επίσης, ο κόουτς του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στον Χρυσικόπουλο, αλλά και στο γεγονός πως δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Πόουπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βενέτσια:

– Για το παιχνίδι: «Είναι μία τεράστια και σημαντική νίκη για εμάς. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, έναν τεράστιο οργανισμό. Και για αυτόν τον λόγο θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας και τον κόσμο για την στήριξή του».

– Για την απόδοση του Λίνου Χρυσικόπουλου: «Είχαμε έναν στόχο, να εκμεταλλευτούμε την άμυνα. Ο Χρυσικόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά και σε ένα σημείο στο δεύτερο ημίχρονο πήρε πολύ καλές αποφάσεις, μας έδωσε ανάσες και ηρεμία με τις δύο κατοχές που πήρε».

– Για την τακτική του σημερινού αγώνα: «Ήταν πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τα σουτ τριών πόντων. Όταν δεν μπει, έχει πολλές διεκδικούμενες κατοχές. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε κάποιες μάχες απέναντι σε παίκτες με τεράστια φρεσκάδα, ταλέντο και αθλητικότητα. Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις τις κατοχές. Εμείς σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχαμε μία πτώση στην απόδοσή μας, σε συνδυασμό με την αντίδραση της Βενέτσια. Δεν τα παρατήσαμε όμως ποτέ και επιστρέψαμε στο παιχνίδι και με μεγάλα καλάθια πήραμε μία σημαντική νίκη».

– Για το περιορισμένο ροτέισον: «Χρησιμοποιήσαμε έντεκα παίκτες. Όλοι είναι χρήσιμοι και σημαντικοί. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για όσο χρόνο τους ζητηθεί να παίξουν. Από τη στιγμή που το κάνει ο ηγέτης της ομάδας (σ.σ. Γκος), οι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν».

– Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα του: «Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος. Η Βενέτσια και η Τενερίφη έχουν πολύ καλό ρόστερ, εμπειρία, ποιότητα και είναι εξαιρετικοί οργανισμοί σε όλα τα επίπεδα. Εμείς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια και πρέπει να παίζουμε στο όριό μας συνέχεια και λίγο παραπάνω. Για αυτό το πράγμα δουλεύουμε καθημερινά. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, δεν λέει τίποτα το ότι είμαστε στο 5-3. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και ταπεινοί. Πρέπει να παίζουμε στο 100% συνέχεια. Όσο παίζουμε εκεί, έχουμε τύχη. Παλεύουμε και δημιουργούμε μόνοι μας το μέλλον μας και θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν σε υψηλότερο επίπεδο».

– Για το γεγονός πως απέναντι σε μια αθλητική ομάδα δεν πήρε χρόνο ο Πόουπ: «Υπάρχουν πράγματα που αφορούν την τακτική ικανότητα και τη συγκέντρωση, εκτός από την αθλητικότητα και σε αυτό δεν είναι ακόμα κοντά ώστε να μας βοηθήσει. Σήμερα υπήρχε πλάνο να αγωνιστεί, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς δεν έγινε. Προσπαθεί, παλεύει, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Ακόμα δεν είναι έτοιμος και δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα αρκετά»