Παραμύθια τέλος: Το ποδήλατο δεν βλάπτει τη σεξουαλική ζωή των αντρών

Υπάρχει ένας μύθος που αφορά τους άντρες και τη χρήση του ποδηλάτου, τον οποίο έρχεται να καταρρίψει μία νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Οι ειδικοί του Τμήματος Ουρολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο που έχουν ως επικεφαλής τον δρα Μπένζαμιν Μπρέγιερ ανέλυσαν στοιχεία 2.774 ποδηλάτες από διάφορες χώρες.

Η σεξουαλική και η ουρολογική υγεία των ποδηλατών συγκρίθηκε με την αντίστοιχη 539 κολυμβητών και 789 δρομέων και διαπιστώθηκε ότι η υγεία των ποδηλατών δεν υστερεί έναντι των δύο άλλων κατηγοριών αθλητών. Το μόνο που παρατηρήθηκε είναι ότι μερικοί ποδηλάτες εμφάνισαν μια αυξημένη τάση για στένωση ουρήθρας.

Στο παρελθόν, κάποιες μελέτες όμως είχαν δώσει ενδείξεις ότι το ποδήλατο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη στυτική λειτουργία ενός άντρα λόγω της παρατεταμένης πίεσης στο περίνεο, ωστόσο, η νέα έρευνα καταρρίπτει τα προηγούμενα στοιχεία και αποδεικνύει ότι πρόκειται μόνο για μύθους.

Αντίθετα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι φανατικοί του ποδηλάτου είχαν είχαν καλύτερη βαθμολογία στο θέμα της στύσης σε σχέση με όσους έκαναν περιστασιακά ποδήλατο.