Πέλκας: «Δείχνουμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας ακόμη κι όταν δεν παίζουμε καλά»

Θέμα χαρακτήρα «έθεσε» ο Δημήτρης Πέλκας μιλώντας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στη Λαμία, με 1-0, επί της τοπικής ομάδας. Με τον διεθνή μέσο του «δικέφαλου του Βορρά» παράλληλα να μιλάει για τις δυσκολίες που έχει η επιστροφή από την Ευρώπη στο πρωτάθλημα και να επισημαίνει τη δουλειά που γίνεται στις «στημένες» φάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέλκας:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, η Λαμία παρουσιάστηκε πολύ καλά, ενώ εμείς έπρεπε να ξεπεράσουμε το παιχνίδι στο Λονδίνο και να έρθουμε να κερδίσουμε εδώ. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στη Λαμία, αλλά μετά χάλασε τελείως το παιχνίδι και δεν δόθηκε και σε εμάς ένα πέναλτι, είδαμε πριν και το βίντεο. Αυτό το τρίποντο δείχνει χαρακτήρα και για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το είπε πρόσφατα και ο Γιώργος Δώνης, μετά από ένα μεγάλο ματς στην Ευρώπη, είναι δύσκολο για τον παίκτη να μπει και πάλι στην πραγματικότητα. Πετάξαμε ένα ημίχρονο, αλλά είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δείξαμε χαρακτήρα».

Για τη δική του κατάσταση: «Πήρα αντιπυρετικά, άντεξα όσο άντεξα, αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο. Δουλεύουμε πολύ στις στημένες φάσεις και στο πρώτο μέρος, μας βγήκε μία, όπου βγήκα μόνος εγώ κι έκανα το γύρισμα. Δουλεύουμε πολύ με τον Μπάτσι σε αυτό και το παλεύουμε».

Για τον σκληρό χαρακτήρα του σημερινού αγώνα: «Κάποιες φορές πρέπει να προσαρμόζεσαι και να αλλάζεις το στυλ σου. Το ματς ήταν κατά μας, δεν υπήρχε ρυθμός, υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά το σημαντικό είναι ότι το πήραμε. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε πίεση, αλλά είναι πολλά τα παιχνίδια. Έχουμε ανεβασμένο μέσο όρο ηλικίας, μπορεί κάποιος να μην μπορεί να παίζει συνέχεια στο 100%, αλλά δείχνουμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας ακόμη κι όταν δεν είμαστε καλοί. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε, για να μην έχουμε το άγχος, αλλά για μένα το πιο σημαντικό ότι κερδίζουμε».