Πέντε κόλπα για να μάθεις αν σου λέει ψέματα

Mάθε να αναγνωρίζεις πότε και αν σου λένε ψέματα οι γύρω σου, είτε πρόκειται για τη σύντροφό σου, είτε για τον κολλητό σου.

Τρεις πράκτορες της CIA, οι Phil Houston, Michael Floyd και Susan Carnicero, έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τα ψέματα. Ο τίτλος του βιβλίου τους είναι ενδεικτικός: («Know the Liar») «Γνωρίστε τον Ψεύτη». «Όσο περισσότερο μας αρέσει κάποιος, τόσο πιο γρήγορα τον πιστεύουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημα σε μια ερωτική σχέση, γράφουν οι πράκτορες της CIA, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Τα βασικά σημεία για να ελέγξουμε αν κάποιος μας λέει αλήθεια ή ψέμματα είναι τα ακόλουθα, σύμφωνα με τους πράκτορες της CIA:

1. Αντιδρά γρήγορα; Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα. Όσο διάστημα χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να εντοπίσει αν κάτι είναι αληθές. Εάν ο σύντροφος καθυστερεί να απαντήσει ή μετά την ερώτηση γίνει νευρικός, τότε κάτι δεν πάει καλά.

2. Πέφτει σε αντιφάσεις; Λέει «ναι», αλλά κουνάει το κεφάλι του, σαν να λέει όχι.Αυτό είναι μια ένδειξη ότι ψεύδεται.

3. Κομπιάζει στις απαντήσεις, σαν να καταπίνει δύσκολα…

4. Αντιδρά σαν να παίζει κρυφτό: Βάζει τα χέρια του στο στόμα, κλείνει τα μάτια του.

5. Η αλήθεια βρίσκεται συνήθως στις μονολεκτικές απαντήσεις.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy