Πόσο συχνά αυνανίζονται οι γυναίκες;

Σήμερα, περισσότερα από ποτέ άλλοτε, οι γυναίκες δεν φοβούνται να αγγίξουν το πιο ευαίσθητο σημείο του κορμιού τους και να προσφέρουν οι ίδιες τη σεξουαλική ικανοποίηση που αποζητούν.

Εκτιμάται ότι το 92% των γυναικών αυτοϊκανοποιείται και το κάνει όσο συχνά νιώθει ότι έχει ανάγκη. Κι αν ο αριθμός αυτός σου φαντάζει απίστευτα μεγάλος, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες συνηθίζουν να τη βρίσκουν μόνες τους σε καθημερινή βάση.

«Υπάρχουν εκείνες -λίγες- που αυτοϊκανοποιούνται πολύ συχνά και θεωρούν την πράξη αυτή ως κάτι φυσιολογικό, ακόμη κι όταν βρίσκονται σε σχέση. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι γυναίκες, που όταν έχουν σύντροφο, δεν νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν οι ίδιες στον εαυτό τους σεξουαλική ικανοποίηση. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συχνότητα του αυνανισμού ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα», εξηγεί ο Dr. Dawn Michael, κλινικός σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων.

Συμπέρασμα; Μη φοβάσαι τον γυναικείο αυνανισμό, μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στη σεξουαλική σας ζωή και εν γένει στη σχέση σας. Σύμφωνα με τον Dr. Michael: «Όταν μία γυναίκα αυνανίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διατηρεί στα ύψη τη λίμπιντό της και έχει περισσότερη διάθεση για σεξουαλική επαφή. Επίσης, φτάνει πολύ πιο εύκολα στην κορύφωση. Από την άλλη, έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες που δεν συνηθίζουν να αυτοϊκανοποιούνται, τείνουν να αισθάνονται λιγότερο ελκυστικές, ποθητές και ανέραστες».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy