Saturday, April 20g-point.gr

Πουρλιοτόπουλος: «Από την ώρα που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, πραγματοποιήσαμε τα όνειρα μας!»

Ο διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της NOVA τονίζοντας πως πρόθεση του συλλόγους είναι να γίνει ο “Δικέφαλος”  leader της ελληνικής σχολής ποδοσφαίρου.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε πως: «Δυστυχώς θα πρέπει να ξεκινήσω με αυτό το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Εύχομαι στις οικογένειες να βρουν την δύναμη, γιατί δε νομίζω να το ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους. Εμείς εδώ, ως σύλλογος έχουμε πονέσει το 1999, με τα έξι παιδιά που έφυγαν, το Μακροχώρι, ένα χωριό δίπλα από τον τόπο καταγωγής μου, την Αλεξάνδρεια, πόνεσε επίσης πάρα πολύ, αλλά αυτό ήταν πολύ τραγικό».

Μιλώντας για τα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστούν: «Είναι δεδομένο ότι μας είναι εύηχο και ευχάριστο για εμάς. Κάποια από τα παιδιά μας «λάμπουν» σε αυτή την ποδοσφαιρική σκηνή. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε στην κεντρική σκηνή. Μας αρέσουν τα… παρασκήνια, η χαρτογράφηση της πρώτης ύλης. Να βρούμε το ταλέντο, να το εξελίξουμε. Είμαστε περίπου 60 άνθρωποι που συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να ξεχωρίζουν αυτά τα παιδιά, και να μιλούν όλοι για αυτούς».

Για την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Αυτό ακριβώς είχαμε στο μυαλό μας, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια από το 2007. Εγώ είμαι από την πρώτη ημέρα εδώ, μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Μας ενδιέφερε πάρα πολύ να δημιουργήσουμε ξανά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Από την ώρα που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, πραγματοποιήσαμε τα όνειρα μας. Να μαζευτούν όλα αυτά τα αναγκαία, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να «βγουν» όλα αυτά τα παιδιά. Είτε από την εποχή του Πέλκα, είτε τώρα στην εποχή του Κωνσταντέλια».

Διάβασε  ΠΑΟΚ-Ανασύνταξη και στροφή σε Ολυμπιακό

Για την παρουσία των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό: «Βγαίνουμε συχνά στο εξωτερικό και συμμετέχουμε σε πάρα πολλά τουρνουά. Εκεί τα παιδιά μας αποκτούν αυτό το DNA. Βλέπουμε τις καινούργιες τάσεις του ποδοσφαίρου. Βλέπουμε το επίπεδο μας, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε χαρτογραφήσει την Ελλάδα και βλέπουμε το επίπεδο μας στο εξωτερικό. Χωρίς την οικονομική επένδυση δεν θα ήταν αυτό δυνατό, δεν είναι κανένας… Χάρι Πότερ. Είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη και της διοίκησης του ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα».

Για το αν υπάρχει κάποια ομάδα του εξωτερικού που λειτουργεί ως «πρότυπο»;  «Δεν έχουμε καμία ομάδα ως πρότυπο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Θέλουμε να γίνουμε ο Leader της ελληνικής σχολής και να αναβαθμίσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είτε με τα παιδιά που πηγαίνουν στις Εθνικές, είτε με αυτά που πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαία η πορεία των παιδιών μας. Ακόμα και ο Μπότης που είναι στην Ίντερ, είναι ένα παιδί που βγήκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και η πώληση του έγινε σε επίπεδο Κ17. Είναι παιδιά που κατέκτησαν όλοι το πρωτάθλημα στην Κ17 και τη Κ19. Δεν στεκόμαστε στα νούμερα, θέλουμε να τους προετοιμάσουμε για να έχουν τα πιο άρτια χαρακτηριστικά, είτε τεχνικά, είτε τακτικά, είτε είναι αυτά τα άυλα αλλά που είναι πολύ σημαντικά, τα ψυχοπνευματικά. Να προετοιμαστούν είτε για την ποδοσφαιρική σκηνή, είτε για το… Κολοσσαίο, αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα».

Για το πως πείθεται ένας γονέας να εμπιστευτεί τα παιδιά του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο  να αποχωριστεί μια οικογένεια το παιδί της. Εμείς ακολουθούμε αυτή την αέναη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γονιών. Χαρτογραφούμε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με 80 περίπου συνεργαζόμενες ακαδημίες και 15 προπονητικά κέντρα. Έρχεται η δύσκολη ώρα, όπου θα πρέπει να πάμε και να εμπνεύσουμε στις οικογένειες την απόλυτη εμπιστοσύνη, να μας εμπιστευτούν τα βιολογικά τους παιδιά, να γίνουν ποδοσφαιρικά μας παιδιά και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί. Έχουμε ένα μότο εδώ στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ότι θα πρέπει να επηρεάσουμε τον κοινωνικό ιστό, στο κομμάτι που μας αναλογεί. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ευτυχισμένους ανθρώπους και χαρούμενα παιδιά. Κάποιοι θα γίνουν πρωταγωνιστές, αλλά και οι δεύτεροι ρόλοι είναι πολύ σημαντικοί. Έχουμε την υπομονή, έχουμε την επιμονή. Θα ήθελα να σας πω και κάτι που με κάνει περήφανο. Πέρσι, σε μια από τις λίγες καινοτόμες αποφάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε η δημιουργία των δεύτερων ομάδων. Στην έναρξη της, του ΠΑΟΚ Β, είχαμε 22 παιδιά από τις ακαδημίες και τα 11 είχαν περάσει πανεπιστήμιο. Πιστέψτε με, είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η γνώση, η ισχυροποίηση της προσωπικότητας και η διαχείριση του υπόλοιπου κομματιού της ζωής τους».

Διάβασε  ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα 98α γενέθλια του συλλόγου: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

G Point