Saturday, July 13g-point.gr

Πρόταση – βόμβα του Αλεξίου για διάλυση της Λίγκας του βόλεϊ!

Να διαλυθεί η Volley League και το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών να γίνει αμιγώς ερασιτεχνικό πρότεινε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕχ και Β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα είναι γνωστά εδώ και καιρό και είναι κυρίως οικονομικής φύσεως. Υπάρχουν ομάδες που αδυνατούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα δημιουργώντας θέμα αξιοπιστίας. Αυτό επεσήμανε στην τοποθέτησή του στο ΔΣ της Λίγκας ο Αλέξης Αλεξίου.

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕχ και Β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοργανώτρια αρχή και κάλεσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο διαλύοντας ουσιαστικά τον συνεταιρισμό που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Όπως τόνισε δεν υφίσταται πλέον επαγγελματισμός στο άθλημα και πρότεινε να γίνει ερασιτεχνικό όπως είναι το πόλο, το χάντμπολ αλλά και το βόλεϊ γυναικών.

Όπως σημείωσε ο κύριος Αλεξίου στην τοποθέτησή του: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πρωτάθλημα επαγγελματικό που τίποτα δεν λειτουργεί επαγγελματικά. Ως σωματείο επενδύσαμε πέρσι στο βόλει πάνω από 250.000 ευρώ και το αποτέλεσμα είναι να μην ξέρουμε αν θα υπάρχει κατηγορία. Ο επαγγελματισμός δεν είναι μόνο για να κατοχυρώνει τα συμφέροντα των αθλητών αλλά και των σωματείων…

Βλέπετε τι συμβαίνει. Ο Εθνικός δεν μπορεί να κατέβει γιατί περιμένει να δει αν χρηματοδοτηθεί από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, άνθρωποι τόσα χρόνια έβαζαν τα λεφτά τους στο βόλεϊ χωρίς να βλέπουν τίποτα στον ορίζοντα. Καταστρέφονται περιουσίες και οικογένεις από την αγάπη καποιων παραγόντων που βάζουν λεφτά για την ομάδα τους, σε βάρος των παιδιών τους και των οικογενειών τους. Και όταν τους στραγγίξουν τους πετάνε. Είναι αυτό επαγγελματικός αθλητισμός; Που είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να λαμβανουν οι ομάδες; Γιατί να απαγορεύεται στις ομάδες να διαπραγματευτούν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα; Δηλαδή είμαστε επαγγελματίες στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα ερασιτέχνες;

Διάβασε  Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλο το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών στο Παρίσι

Είναι δυνατό η μεγαλύτερη βολεομάνα ομάδα της Ελλάδας να μην μπορεί να κατέβει; Σε μια περιοχή οπως η Θράκη που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα με παίκτες; Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βλέπετε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν απλώς για να συμπληρώνουν την κατηγορία που παίζουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ; Που είναι η ανάπτυξη; Βλέπουμε αθλητές να εναλλάσσονται στις ομάδες μέχρι τα 45 τους. Για ποιο επαγγεματικό πρωτάθλημα μιλάμε; Για ένα πρωτάθλημα πεντέμιση μηνών που μόλις τλειεώσει ο τελευταίος αγώνας τρέχουν όλοι στις παραλίες και ξαναμαζεύονται τον Σεπτέβριο; Και από πάνω να έχουμε και εκβιασμούς από κάποιους αν καθυστερήσουμε μία δόση;

Είναι δυνατό να γίνεται επαγγελματικό πρωτάθλημα με ΤΑΠ; Nα μην μπορούμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό γιατί δεν υπάρχει νομική οντότητα; Και πως θα κάνουμε τις πληρωμές μας επαγγελματικά; Πωε θα λειτουργεί ένα επαγγελματικό λογιστήριο χωρίς τραπεζικές κινήσεις; Πως θα προσεγγίσεις χορηγούς όταν δεν μπορείς να τους δώσεις λογαριασμό; Koροϊδευόμαστε; Είναι δυνατό να είναι ακόμη στο βόλεϊ ανδρών οι ομάδες ΤΑΑ όταν τα ΤΑΑ έχουν πλέον καταργηθεί στα άλλα αθλήματα;

Σε τέτοιο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν έχει θέση. Διαλύστε τη Λιγκα. Κάντε την τομή που έχει ανάγκη το βόλεϊ και πάμε να κάνουμε το πρωτάθλημα όπως στο πόλο, στο χάντμπολ και στο βόλεϊ γυναικών; Αυτοί είναι λιγότερο επαγγελματίες; Δώστε το σοκ που χρειάζεται το βόλεϊ μήπως και επανέλθει στη ζωή. Αλλιώς θα ψάχνετε πάντα για θύματα να βάζουν τα λεφτά τους χωρίς κανένα αντίκρυσμα για μια δυο τρεις σεζόν και μετά να φεύγουν. Και να ξαναψάχνετε για άλλα θύματα.

Διάβασε  Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλο το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών στο Παρίσι

Η ΑΕΚ δεν εκβιάζεται και δεν μπορεί να έχει ρόλο κομπάρσου σε μια λίγκα που έχει χάσει την αξιοπιστία της. Φέρνει μία πρόταση τομή και έχει σχέδιο για ομαλή μετάβαση σε καθαρό επαγγελματισμό με σχέδιο πενταετίας. Με ειδικό ρόλο για τη διεξαγωγή της Α1 ανδρών από μία ειδική επιτροπή που θα υποκαταστήσει τη Volley League και με περιορισμένα λειτουργικά έξοδα».

Η πρόταση – τοποθέτηση του Αλέξη Αλεξίου θα πυροδοτήσει εξελίξεις στο ελληνικό βόλεϊ. Θυμίζουμε ότι πέρσι δεν κατέβηκαν στο πρωτάθλημα ο Εθνικός Πειραιά αλλά και ο Ηρακλής Χαλκίδας λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ και φέτος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας, η Κηφισιά και ο Ηρακλής.

G Point