«Πρωταθλητής στο τέλος ο ΠΑΟΚ»

Ο τίτλος του πρωταθλητή στην Super League θα κριθεί στον έναν ή στους δύο βαθμούς και θα τον κατακτήσει ο ΠΑΟΚ!

Αυτή είναι η διαπίστωση-πρόβλεψη που κάνει σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το CIES, το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Στην τελευταία του μελέτη (Νο 246), το CIES, ανέλυσε την αγωνιστική παρουσία των ομάδων, κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους της τρέχουσας σεζόν, παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα του, την ανάλυση που προέκυψε για τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η έρευνα, βασίζεται σε ένα μοντέλο, που εφαρμόστηκε στις σεζόν 2016/17 και 2017/18 και συμπεριλαμβάνει τα εύστοχα σουτ στην εστία, την κατοχή μπάλας, τα σουτ που έγιναν εντός περιοχής και την συγκομιδή βαθμών σε σχέση με τους …αναμενόμενους.

Πρόκειται για μία μελέτη που έγινε, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα εάν η απόδοση μιας ομάδας αντανακλά πάντα τους βαθμούς της στο πρωτάθλημα. Όπως σημειώνεται, μπορεί να υπάρξουν ομάδες με καλή παρουσία, χωρίς ανάλογα αποτελέσματα ή ομάδες που με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, συλλέγουν επιτυχίες.

Το «ΑΠΕ-ΜΠΕ» επικοινώνησε με το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, προκειμένου να ζητήσει τα στοιχεία και την σχετική ανάλυση, που αφορούν στην ελληνική Super League, αλλά και την πρόβλεψη τίτλου, που προκύπτει από την σχετική έρευνα. Το CIES ανταποκρίθηκε άμεσα.

Έως τώρα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό (+62%) σε σχέση με το αναμενόμενο βαθμολογικής συγκομιδής, ενώ ο Ολυμπιακός έχει αρνητικό πρόσημο (-3%).

«Τα στοιχεία της ανάλυσης υποδηλώνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σκληρά για να διατηρήσει τους ίδιους βαθμούς ανά αγώνα όπως μέχρι σήμερα, ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει την ίδια απόδοση. Εμείς προβλέπουμε 26-27 περισσότερους βαθμούς για τον ΠΑΟΚ (15 υπόλοιποι αγώνες x 1,76 βαθμοί ανά αγώνα) και 33 για τον Ολυμπιακό. Αυτό θα σήμαινε ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει τον τίτλο, αλλά μόνο με έναν ή δύο βαθμούς διαφορά», ανέφερε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών.

Σχετικά με τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και σύμφωνα με την έρευνα του CIES, η Mάντσεστερ Σίτι θα καταφέρει να ξεπεράσει την Λίβερπουλ και να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην αγγλική Premier League, όπως θα κάνει και η Μπάγερν Μονάχου στην κούρσα τίτλου στην Bundesliga με την Ντόρτμουντ! Στα άλλα πρωταθλήματα, τον τίτλο φαίνεται να κατακτούν, η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, η Γιουβέντους στην Ιταλία και η Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy