«Μπάσιμο» Ιβάν Σαββίδη… αξίας 15 εκατομμυρίων

Οι πιο καυτές εξελίξεις στη σημερινή αθλητική επικαιρότητα αφορούν τον Παναθηναϊκό και το ενδεχόμενο να αλλάξει η «πράσινη» ΠΑΕ χέρια, ωστόσο η είδηση της ημέρας ενδεχομένως να είναι άλλη. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αλλάξει αρκετά τους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Super League.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Metrosport στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προτίθεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων, προσφέροντας ένα πολύ μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο, μέσω του Epsilon ΤV.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ιβάν Σαββίδης δίνει μέχρι και το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στους συλλόγους που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτική στέγη, έτσι ώστε να «αποκαταστήσει» τις συγκεκριμένες ΠΑΕ οικονομικά και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά χωρίς προβλήματα.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το συγκεκριμένο «μπάσιμο» του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ έρχεται σε μια στιγμή που μπορεί να φέρει σημαντικές εξελίξεις και ενδεχομένως να επηρεάσει μέχρι και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, που έχει προτείνει ο Γιώργος Βασιλειάδης και βρίσκει αντίθετη τη «νέα τάξη» στη Super League.

Εξάλλου, το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται να δίνει ο Ιβάν Σαββίδης στις έξι ομάδες (Παναθηναϊκός, Ατρομήτος, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλωνας Σμύρνης) κυμαίνεται στα χρήματα που προσφέρει και ο υφυπουργός αθλητισμού, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς φαίνεται πως το αφεντικό του ΠΑΟΚ θέλει να «ματσάρει» την πρόταση της κυβέρνησης και στην ουσία να κερδίσει αυτή τη μάχη, βάζοντας στην ουσία φρένο στο σχέδιο που έχει προταθεί από την πλευρά του κράτους.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που λέγεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη βρίσκει σύμφωνο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επίσης αντιτάσσεται στις προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, κάτι που αν ισχύει, ενισχύει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δε βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαμάχη.

Πηγή:sportdog