«Ο Σαββίδης άλλαξε τον ΠΑΟΚ»

Focus… στον Ιβάν Σαββίδη στη νέα εποχή του ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του φετινού νταμπλ κάνει ξένη ιστοσελίδα, η οποία στέκεται στα όσα πέτυχε ο Δικέφαλος.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «Neue Zürcher Zeitung»: «Η Θεσσαλονίκη ήταν σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης. Για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, το πιο ισχυρό κλαμπ του Βορρά, κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μετά από λίγο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε και το Κύπελλο, κόντρα στην ΑΕΚ.

Η κατάκτηση του νταμπλ, έκανε την περσινή σεζόν, την πιο πετυχημένη στην ιστορία της ομάδας και ήταν ίσως για πολλούς, η καλύτερη χρονιά στη ζωή τους!».

Παράλληλα συμπληρώνει πως: «Πίσω από αυτή την επιτυχία, είναι οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά πάνω από όλους, ο Ιβάν Σαββίδης. Από τη στιγμή που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και τον έσωσε από τα χρέη, τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και την πόλη.

Επειδή, ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο κλαμπ και έχει κάνει πολύ ακριβές μεταγραφές. Την ίδια ώρα, το πιο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, το «Μακεδονία Παλάς», η «Σουρωτή» και πολλές άλλες επιχειρήσεις, είναι στα χέρια του. Ο Σαββίδης είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός επενδυτής της Θεσσαλονίκης».

 

https://www.nzz.ch/wirtschaft/der-russische-oligarch-und-seine-griechische-stadt-ld.1493453