«Οι προδότες φιλούσαν υπέροχα» …: Το κείμενο-όλεθρος του Μένιου Φουρθιώτη, απάντηση στους επικριτές του

Με τίτλο «Οι προδότες φιλούσαν υπέροχα», ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του προσωπικού blog του, στο www.apokaliptika.gr, λύνει τη σιωπή του, για όλα όσα λέγονται και γράφονται για εκείνον. Ο παρουσιαστής δίνει όλες τις απαντήσεις με αποδείξεις, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κύκλος όχι απλώς δεν έκλεισε, αλλά μόλις άρχισε, παρά το γεγονός ότι οι προδότες φιλούσαν υπέροχα.

Το γεγονός ότι είμαι παρορμητικός άλλες φορές έχει λειτουργήσει ως προτέρημα και άλλοτε ως ελάττωμα. Οι πολύ λίγοι που με αγαπάνε ειλικρινά με συμβούλευσαν να “κρατήσω αποστάσεις” . Οι “αποστάσεις “ όμως είναι καλές για τους διπλωμάτες και εγώ διπλωμάτης δεν υπήρξα ποτέ ούτε θέλω να γίνω.

Είμαι άνθρωπος με πολλά ελαττώματα και λίγα προτερήματα.
Είμαι άνθρωπος που έκανα λάθη και τ’ αναγνώρισα και τα πλήρωσα τοις μετρητοίς μαζί με τις προσαυξήσεις. Σήμερα , λίγο πριν να σας αναγγείλω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα ,επιλέγω για μία ακόμη φορά να μοιραστούμε αλήθειες.

Είναι καιρός τώρα που άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από μένα πολλαπλώς , άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι στα “αζήτητα” , απαξιωμένοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που βρισκόντουσαν , άνθρωποι που όταν τους κάλεσα και ήρθαν κοντά μας σ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό που ξεκινούσε από το μηδέν, με περιφέρουν τώρα στις κουβέντες τους σαν “ τον “Αθλιο Μένιο” .

Την προσπάθειά μου εκείνη που πολλοί την θεωρούσαν μάταιη, βέβαιοι ότι η “πίτα “ της τηλεθέασης είχε μοιραστεί και δεν υπήρχε “ χώρος “, την “αγκάλιασε “ το τηλεοπτικό κοινό αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες .

Το EPSILON TV το οποίο διηύθυνα, καθιέρωσε ζώνες, δημιούργησε συνήθειες στους τηλεθεατές , με “αιχμή του δόρατος” την εκπομπή μου “ Αποκαλυπτικά “ η οποία στην ζώνη του Σαββατοκύριακου είχε τεράστια ανταπόκριση στο τηλεοπτικό κοινό , μια ανταπόκριση που εκτός από τους δείκτες τηλεθέασης που αφορούσαν σε εκατομμύρια ανθρώπων που την παρακολουθούσαν , που ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι και κακοήθεις θα παραδεχτούν την επιτυχία της τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε παρεμβατικότητα, διότι η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού είναι αυτή που την είχε «αγκαλιάσει» όλα αυτά τα χρόνια και αυτό φάνηκε όχι μόνο από τα ποσοστά τηλεθέασης αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όταν με αφορμή την τραγωδία στο “Μάτι “ μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες συλλέξαμε το ποσό των 107.427,84 ευρώ που κατατέθηκε στον λογαριασμό που έχει ορίσει για τους πυρόπληκτους το Υπουργείο Οικονομικών.

Εκείνη την εκπομπή που έφερε τεράστια διαφημιστικά έσοδα στο κανάλι και έκανε διπλάσια νούμερα τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμα και το 22 % την ώρα προβολής της , παρέλαβε το Open Βeyond για να την “κακοποιήσει “ που παρά την δυσφήμηση μου η οποία ήταν συνεχόμενη από την αρχή προβολής της εκπομπής στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, το κοινό ανταποκρίθηκε και έδωσε ποσοστά τηλεθέασης 4 φορές περισσότερα από τον μέσο όρο του καναλιού Open Beyond .

Το κανάλι EPSILON TV νυν OPEN BEYOND, στο οποίο διετέλεσα από την αρχή της λειτουργίας του ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ( Γενικός διευθυντής προγράμματος και Εμπορικός διευθυντής) ,το παρέλαβα με τηλεθέαση 0% και μετά τις συμφωνίες που πέτυχα , συμφωνίες πρώτης γραμμής με πρόσωπα από τον τηλεοπτικό – δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και με τις εμπορικές συμφωνίες που έκλεισα το παρέδωσα με τηλεθέαση 8 % . Η εκπομπή μου « Αποκαλυπτικά¨» τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν αποκλειστικά σε μένα έφτασε να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Nielsen , που σημαίνει ότι την παρακολουθούσαν ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές
Η δραστηριότητα μου λοιπόν ως εμπορικού και γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, είχε συντελέσει τα μέγιστα στην εμπορική και εν γένει πορεία του σταθμού και την κερδοφορία του και αυτός ήταν ο λόγος που πουλήθηκε, με πολλά εκατομμύρια.

Όταν τους κάλεσα κάποτε να έρθουν κοντά στο τηλεοπτικό σταθμό που ξεκινούσα από το μηδέν το έκανα ,γιατί πίστευα και πιστεύω ότι πολλές φορές ικανότατοι παρουσιαστές ή δημοσιογράφοι εξαιτίας λάθους αντιμετώπισης στα μέσα που εργάζονται παροπλίζονται, χάνοντας κάθε διαπραγματευτική ικανότητα στη αγορά . Ήθελα επίσης , δημιουργώντας έναν σταθμό παρεμβατικό να δώσουμε χώρο σε άνεργους ικανότατους δημοσιογράφους που είχαν αποκλειστεί από κάθε ελπίδα ανεύρεσης εργασίας καθώς το Alter είχε κλείσει αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στον “δρόμο”. Για την άριστη αξιολόγηση παρουσιαστών και δημοσιογράφων συνεργαστήκαμε με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, έτσι ώστε οι ειδήσεις και η θεματολογία που θα παράγαμε από το κανάλι να ήταν σύμφωνες με την αρχή της δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.apokaliptika.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy