«Τρέχουμε, δεν Κοιμόμαστε»: Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έρχεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει το απόλυτο γεγονός του φθινοπώρου στη Βόρεια Ελλάδα,  θα συμμετέχουν περίπου 20.000 δρομείς συνολικά. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται πάρα πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές.

Η φετινή διοργάνωση θα αναδείξει νικητές και νικήτριες και στις 48 ηλικιακές κατηγορίες, πέραν των τριών πρώτων νικητών – νικητριών του Ημιμαραθωνίου δρόμου και του Δρόμου Υγείας 5.000 μ.. Το γεγονός αυτό αυξάνει το αγωνιστικό ενδιαφέρον για όλους τους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και καθιστά αυτομάτως την καθιερωμένη Γιορτή της Ημέρας του Μαραθωνίου που τελείται στις αρχές του νέου έτους ακόμα πιο ξεχωριστή, αφού πέραν της τίμησης των συντελεστών των δύο διοργανώσεων του 2018 (Χορηγών, Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντών) θα τιμηθούν και όλοι οι νικητές του φετινού «Νυχτερινού».

marathon.jpg

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα χρονιά διοργανώνεται αυτή η πολλή σημαντική αθλητική εκδήλωση, η οποία συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, καθώς θα έρθουν και θα εκπροσωπηθούν αθλητές από 56 χώρες», τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, η Χριστίνα Καραμίχου, πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου σημειώσε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν μία δράση γίνεται μετά από χρόνια θεσμός.

«Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς μια δράση μετά από χρόνια αυτή να γίνεται θεσμός. Δεν είναι μόνο μια πολλή σημαντική αθλητική διοργάνωση, είναι κυρίως ψυχαγωγική, εκτός από τους πολύ καλούς αθλητές, συμμετέχει όλη η πόλη και αυτό είναι το ευχάριστο», δήλωσε η κ. Πατουλίδου.

«Είναι μια γιορτή για την πόλη και ο δήμος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου δίνει το 100% προκειμένου να διεξαχθεί με το ν καλύτερο δυνατό τρόπο ο ημιμαραθώνιος, αλλά και μετά από αυτό η πόλη να επανέλθει στην κανονικότητα της», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, επισήμανε πόσο σημαντικό για τον τουρισμό της πόλης είναι αυτό το αθλητικό γεγονός.

«Είναι πολύ σπουδαία για την πόλη και για το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ αυτή η διοργάνωση. Σκεφτείτε μόνο στα social media πόσες αναρτήσεις θα κάνουν όλοι αυτοί  οι επισκέπτες , μεταφέροντας τις εμπειρίες του από την πόλη», τόνισε ο κ. Θάνος.

Δρομείς από πέντε ηπείρους και 56 χώρες στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως οι Βερμούδες, το Ουζμπεκιστάν και η Γουιάνα, θα τρέξουν στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης το, αναδεικνύοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μεγαλύτερης φθινοπωρινής αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας.

Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 56 χώρες, ενώ οι εγγεγραμμένοι αλλοδαποί δρομείς ανέρχονται σε 620 (299 συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς και 321 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.), χωρίς να υπολογίζονται όσοι ενδεχομένως προστεθούν κατά το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου, όταν θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας οι τελευταίες 2.000 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ – HELEXPO (ώρες λειτουργίας 10:00 – 19:00).

Στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:

Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βερμούδες, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γουιάνα, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κένυα, Λ.Δ. Κονγκό, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Υεμένη, Φινλανδία, Χιλή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy